Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Το μήνυμα της Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά για την 25η Μαρτίου

«Το Έθνος είναι  δεσμός αδελφοσύνης και αγάπης της μεγάλης οικογένειας των Ελλήνων και όχι μια έννοια με αρνητικό περιεχόμενο»

«Η Οθωμανική Αυτοκρατορία άλλαξε το όνομά της, αλλά δεν φαίνεται να άλλαξε και "την κεφαλή της"»

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Η βουλευτής Ν. Σερρών και π. Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και π. Υφυπουργός Άμυνας, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, έστειλε σήμερα το πρωί της 25ης Μαρτίου, μέσω των κοινωνικών δικτύων, το μήνυμά της για το νόημα της εθνικής εορτής. Στο μήνυμά της αναφέρει:

Σαν σήμερα, το 1821,  οι πρόγονοί μας, Λαός και Κλήρος ενωμένοι, ξεκίνησαν τον μεγάλο Αγώνα και ανέκτησαν με το αίμα τους το δικαίωμα στην Ελευθερία, στην Αξιοπρέπεια και στον Αυτοπροσδιορισμό, που μας στέρησε επί αιώνες η απάνθρωπη και σκοταδιστική Οθωμανική Αυτοκρατορία, που άλλαξε το όνομα, αλλά δεν φαίνεται να άλλαξε και "την κεφαλή της". 

Γιορτάζει λοιπόν σήμερα το Έθνος μας, η μεγάλη οικογένεια των Ελλήνων. Γιατί, αυτό είναι το νόημα του "έθνους": Είναι ο δεσμός αδελφοσύνης και αγάπης της μεγάλης οικογένειας των Ελλήνων, ανθρώπων που συνδέονται με κοινά ιδανικά και κεκτημένα. Όχι μια έννοια με αρνητικό περιεχόμενο, όπως προσπαθούν να την παρουσιάσουν κάποιοι σήμερα.

Ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Σερραίος Εμμανουήλ Παππάς, ο Παπαφλέσσας, ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Ιωάννης Μακρυγιάννης, ο Κωνσταντίνος Κανάρης, η Μπουμπουλίνα κ η Μαντώ Μαυρογένους, όλοι οι μεγάλοι ήρωες της Επανάστασης, είναι οι πρόγονοί μας, που μας έδωσαν το παράδειγμα ηρωισμού και ήθους που πρέπει και εμείς να ακολουθήσουμε.

Το ελάχιστο, για να τιμήσουμε τις θυσίες τους, είναι να παραμείνουμε έτοιμοι και αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και την ελευθερία των αδελφών, των γονιών και των παιδιών μας. Απέναντι σε όποιον τα επιβουλεύευται, από όπου και αν προέρχεται η απειλή προς την Ελευθερία μας, είτε από την Ανατολή, είτε τη Δύση. Με ενότητα και αλληλοσεβασμό σε ό,τι μας ενώνει και διώχνοντας μακριά ό,τι μας χωρίζει.

Έχοντας στο νου και στην καρδιά μας το βαθύ πνευματικό μήνυμα και το συμβολισμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της Έλευσης του Σωτήρα του ανθρώπινου γένους, ας ευχηθούμε σήμερα Χρόνια Πολλά και Καλή Δύναμη, σε όλους τους Έλληνες.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή