Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων ταξιδεύει και … εργάζεται στην Ευρώπη

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων με ιδιαίτερη χαρά διανύσει το δεύτερο έτος υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο PORTFOLIO/Petits Travailleurs d’Europe (ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΟ / Μικροί Ευρωπαίοι Εργαζόμενοι), σε συνεργασία με τέσσερα σχολεία από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, το Μπορντώ της Γαλλίας, το Μπρασόφ της Ρουμανίας και την Γκράβινα της περιοχής Απούλια, στην Ιταλία.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου της πόλης μας έχουν ήδη πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο ατομικής προσέγγισης εργασιακού χώρου και ορισμένοι εξ’ αυτών έχουν ήδη μεταβεί στη Γαλλία και στη Σουηδία όπου πραγματοποίησαν το δεύτερο στάδιο παρατήρησης, σε συνεργασία με τον μαθητή από το εξωτερικό. Θα ακολουθήσουν και άλλες ροές μετακίνησης μαθητών, τους πρώτους μήνες του 2019. 

Ανακοινώνεται τέλος ότι το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων θα φιλοξενήσει στο σχολείο μας και στην πόλη μας μαθητές και καθηγητές από τις συνεργαζόμενες χώρες στο διάστημα από 16 έως 22 Δεκεμβρίου 2018, για την υλοποίηση της τρίτης φάσης παρατήρησης επαγγέλματος. 

Τα ευρωπαϊκά προγράμματα συνεισφέρουν στην αγωγή των μαθητών, καθώς τους δίνουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους από διάφορα μέρη της Ευρώπης και να γνωρίσουν τόπους και πολιτισμούς που ίσως δεν θα μπορούσαν σε διαφορετική περίπτωση να γνωρίσουν.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή