«Το Σχολείο επισκέπτεται τις Φυλακές»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων σε συνεργασία με το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων προγραμματίζει παρουσιάσεις προγραμμάτων από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της ΔΔΕ Τρικάλων και ασχολούνται με κάποια μορφή τέχνης (θέατρο, ζωγραφική, μουσική, δημιουργική γραφή), με το περιβάλλον ή τις θετικές επιστήμες (π.χ. αστρονομία, επίδειξη πειραμάτων) και έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα να συνεργαστούν.

Η δράση μας αυτή έχει ως τίτλο «Το σχολείο επισκέπτεται τις φυλακές» και έχει στόχο να συνδέσει τους έγκλειστους ενήλικες με το νήμα της εκπαίδευσης.

Η διασύνδεση του έγκλειστου πληθυσμού με την ευρύτερη κοινωνία, μέσω της εκπαίδευσης, φαίνεται από τη διεθνή εμπειρία ότι συμβάλει στη μείωση του κινδύνου της εκ νέου εμπλοκής των κρατουμένων στα γρανάζια του ποινικού μηχανισμού και περιορίζει τη βία.

Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία μας αυτή θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα και θα δώσει το μήνυμα ότι απάντηση στην πρόληψη της παραβατικότητας και την επανένταξη των εγκλείστων αποτελεί η εκπαίδευση.

 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή