​Το Σχολείο της Ζωής

Είναι από ‘κείνες τις στιγμές, που δεν θέλεις να τελειώσουν ποτέ. Κι αν οι άνθρωποι καταλάβαιναν έστω και μια φορά ότι η δύναμη της ανθρωπιάς είναι τεράστια θα ‘ταν πραγματικά ευτυχισμένοι.

Τέτοιες στιγμές ζήσαμε: τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου, τα μέλη μαθητές των Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων με τους νέους από την Στουτγκάρδη και τη Δρέσδη της Γερμανίας, οι οποίοι φιλοξενούνται στα Τρίκαλα. Το πρόγραμμά τους οργάνωσε το Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό Δίκτυο “Maes.Tr.O”.

Οι Γερμανοί νέοι συμμετέχουν σε πρόγραμμα εργασιακής κατάρτισης, που θα διαρκέσει δύο εβδομάδες από τις 28 Μαρτίου έως στις 12 Απριλίου, και θα υλοποιηθεί στα Τρίκαλα από την Δευτέρα 1 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια του Σαβ/κου,  αφού τους υποδέχτηκε εγκάρδια στο Μεγαλοχώρι η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου κα Μαρία Τζέλη,  είχαν την ευκαιρία να εγκλιματιστούν παίρνοντας μέρος σε θεατρικά παιχνίδια αλληλεπίδρασης με νέους και ενήλικες του Θεατρικού Εργαστηρίου  που σχεδίασε και πραγματοποίησε η Βάσω Γκουγκαρά. Ακολούθησε «κύκλος γνωριμίας» με την βοήθεια της καθηγήτριας Γερμανικών Ελίζαμπεθ Ζήφκου. 

Την Κυριακή περιηγήθηκαν από Μαθητές Εθελοντές στην πόλη των Τρικάλων και στα νεανικά στέκια για να γίνουν το μεσημέρι μια παρέα με μαθητές των Τρικάλων αλλά και με μαθητές σχολείων από την Αθήνα και τον Πειραιά, που επισκέπτονται την πόλη μας, στον αύλειο χώρο του κέντρου μουσικής έρευνας «Β. Τσιτσάνη». Ο χώρος ήταν υπέροχος, ο Στέλιος Καραγιώργος, όπως πάντα, ετοίμασε την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, τον οποίο ευχαριστούμε από καρδιάς. 

Αρχικά ο χοροδιδάσκαλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου, κος Φαφούλιας Γιάννης, έδειξε τα βήματα με ιδανικό τρόπο από το «Συρτάκι», τον πιο δημοφιλή χορό μας και τον οποίο δεν έχουμε λόγια να τον ευχαριστήσουμε. Ακολούθως η δεξιοτέχνης Νεφέλη Πλαστήρα με το μπουζούκι της και η Αθηνά Τζατζάκη με την μοναδική φωνή της μας ταξίδεψαν και μας ανέβασαν στο πάλκο. Άριστες μαθήτριες και οι δύο θα κοσμήσουν τις επιστήμες τους στο άμεσο μέλλον. Σας ευχαριστούμε διπλά! Την εκδήλωση κάλυψαν με τις επιλογές τους ο Δημοσθένης Κράλλης και ο Άγγελος Αδάμος, γνώστες και οι δύο της τεχνολογίας, μας υπόσχονται τις δικές τους μουσικές δημιουργίες στο   μέλλον. Τους ευχαριστούμε!

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές που εθελοντικά συνεισέφεραν τα μέγιστα για να αισθανθούν οικεία οι γερμανοί φιλοξενούμενοί μας. 

Οι μαθητές των Τρικάλων έχουν μια ιδιαίτερη ποιότητα, που οφείλουμε όλοι γονείς και εκπαιδευτικοί,  να την διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού…

Βασίλειος ΑδάμοςΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή