Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Το τείχος του Τραμπ σε … κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Σε συμφωνία για την αποφυγή ενός δεύτερου shutdownτης κυβέρνησης φαίνεται να έφτασαν Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί στις Η.Π.Α., αφού σύμφωνα με τον Μιτς Μακόνελ, ηγέτη της Γερουσίας, ο αμερικανός Πρόεδρος θα υπογράψει σχετική απόφαση μέσα στην σημερινή ημέρα.

Η πιο σημαντική είδηση, όμως, έρχεται στην επόμενη κίνηση του πρώην πρωταγωνιστή ριάλιτι, ο οποίος θέλει να δηλώσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για το μεταναστευτικό, με σκοπό να εξασφαλίσει κομμάτι του προϋπολογισμού για την έναρξη κατασκευής του περίφημου τοίχου στα σύνορα με το Μεξικό.

Παρόλο που έχουν περάσει κάτι παραπάνω από δύο χρόνια προεδρίας του, με τους Ρεπουμπλικάνους να έχουν σχεδόν πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης, το «τοίχος του Μεξικού» δεν έχει παρουσιάσει σημάδια προόδου, ούτε έχει εξηγηθεί πώς θα πληρώσει για την κατασκευή του το ίδιο το Μεξικό, όπως διαλαλούσε περήφανα ο «επιχειρηματίας». Όποια προσπάθεια έχει κάνει σε αυτόν τον τομέα, έχουν αποδειχθεί αποτυχημένες, αφού ο αμερικανός Πρόεδρος φαίνεται να δυσκολεύεται να κατανοήσει πλήρως τον τρόπο λειτουργίας της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και των εμπορικών συμφωνιών μεταξύ κρατών.

Με την προεκλογική περίοδο για τις επόμενες εκλογές, του 2020, να πλησιάζει συνεχώς και τους Δημοκρατικούς να σπάνε την θηλιά με την οποία κρατούσαν την εξουσία οι Ρεπουμπλικάνοι, μένει να δούμε αν θα μπορέσει «ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους στον κόσμο» και «καταπληκτικός διαπραγματευτής» (λόγια του ίδιου), Ντόναλντ Τραμπ, να προχωρήσει έστω μία από τις μεγάλες προεκλογικές του υποσχέσεις.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή