Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Το… «άδειασμα» (και) της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Τρικκαίων

Έχει …αυτοεγκλωβιστεί η Δημοτική Αρχή Τρικάλων δείχνοντας να μην έχει σε …εκτίμηση τις Υπηρεσίες της, ενώ ετοιμάζεται για πρόσληψη 2 …νεκροθαφτών. 

Όπως έχει καταγράψει το trikalanews.gr απανωτές είναι οι περιπτώσεις με την Δημοτική Αρχή Τρικάλων να έχει …αυτοεγκλωβιστεί και να μην έχει σε …εκτίμηση τις Υπηρεσίες της.

Μετά τις περιπτώσεις σε πολεοδομικής φύσεως θέματα, ήρθε και η …αμφισβήτηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας σχετικά με το πόσα άτομα απαιτούνται για την καθαριότητα του Δήμου…

Η Υπηρεσία έχοντας 114 οργανικές θέσεις για μόνιμο προσωπικό, στην εισήγησή της, αναφέρει πως καλύπτονται οι 63 από αυτές τις θέσεις, ζητώντας 51 ακόμη άτομα, αλλά η Δημοτική Αρχή Τρικάλων (κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο), ενέκρινε μόλις 33 θέσεις, δημιουργώντας κενό 18 θέσεων μόνιμου προσωπικού. 

Το κενό των 18 θέσεων πως θα καλυφτεί; Μάλλον σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να πάρουμε τοις μετρητοίς την δήλωση του ίδιου του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θα πρέπει όλα να μείνουν στο Δημόσιο, αλλά και γιατί θα πρέπει όλα να πάνε σε ιδιώτη».

Το χειρότερο βέβαια, ήταν η …αμφισβήτηση της Υπηρεσίας από την Δημοτική Αρχή Τρικάλων για την …αποδοτικότητα των εργαζομένων, με μια «μελέτη» που ουσιαστικά υπήρξε η κατηγορία για μειωμένη απόδοση με μη εξάντληση του ωραρίου εργασίας (μειωμένο κατά 35%) παρόλο που η ίδια «μελέτη» (αμφισβητήθηκε σφοδρά ο τρόπος σύνταξης της), δείχνει και ένα πεπαλαιωμένο στόλο οχημάτων της Υπηρεσίας που προκαλεί πρόβλημα αποδοτικότητας τόσο σε χρόνο όσο και σε …χρήμα.

Βέβαια δεν περίμενε κανείς σε ένα «δελτίο τύπου» της Δημοτικής Αρχής Τρικάλων όπου αναφέρεται «Με σύγχρονο μάνατζμεντ και τη συνδρομή της τεχνολογίας, ο Δήμος Τρικκαίων προχωρά σε αναδιάρθρωση και εξορθολογισμό της υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων», να γραφεί ότι ο Δήμος δεν θέλει να καλύψει το κενό των οργανικών θέσεων, για τον απλούστατο λόγο ότι θα προσλαμβάνει σε προσωπικό στην Υπηρεσία Καθαριότητας θα το πληρώνει το …Ταμείο του (δημότες) και αυτό συνεπάγεται αύξηση δημοτικών τελών που σε καμιά περίπτωση, δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει η Δημοτική Αρχή σε ένα Δήμο που δεν φημίζεται στην παρούσα φάση για την …καθαριότητά του…

Επί της ουσίας, σήμερα ο Δήμος, βρίσκεται με 36 άτομα εποχικό προσωπικό στην Υπηρεσία Καθαριότητας που αποφάσισε ανανέωση συμβάσεων εργασίας μέχρι την 31η Μαρτίου 2018, δίνοντας τους το δικαίωμα να διεκδικήσουν τις 33 μόνιμες θέσεις μετά την νομοθετική πρωτοβουλία από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Φυσικά, ελλοχεύει ο κίνδυνος, όσων ανανεωθούν οι 8μηνες συμβάσεις και δεν «καπαρώσουν» θέση μόνιμη να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη με μεγάλες πιθανότητες να δικαιωθούν καθώς θα μπορούν εύκολα να αποδείξουν ότι κάλυπταν μόνιμες και πάγιες θέσεις εργασίας, με τον Δήμο σε αυτή την περίπτωση να «εκτοξεύσει» τα δημοτικά τέλη αν δεν θέλει να βάλει … «λουκέτο».

Σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή, οι 33 θέσεις μόνιμου προσωπικού (5 θέσεις υπάρχουν και 28 θα δημιουργηθούν με τροποποίηση του πρόσφατου νέου Οργανογράμματος του Δήμου), μπορούν να πληρώνονται από τους ιδίους πόρους και δεν θα (ξανα)δούμε εικόνες εργαζομένων να διεκδικούν δεδουλευμένα, ενώ η φράση του Δημάρχου «Όποιος εργαζόμενος είναι συνεπής στα καθήκοντά του, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Όποιος όμως δεν έχει συναίσθηση του τι κάνει και που βρίσκεται, θα δει την πόρτα της εξόδου», ήταν περισσότερο μια … τουφεκιά και δεν πείθει ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση στο …Ελλάντα.

Ως επίλογος. Δεν θα μας προκαλέσει καμιά έκπληξη αν το «γραφείο… προπαγάνδας» του Δήμου Τρικκαίων, θα παρουσιάσει ως τεράστια επιτυχία ότι μεταξύ των 33 αυτών μόνιμων εργαζομένων, προβλέπονται και 2 …νεκροθάφτες. Σήμερα δεν υπάρχει κανένας αλλά και οι 2 φαντάζουν λίγοι για τις ανάγκες των Δημοτικών Κοιμητηρίων…

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή