​Τρικαλινή φιλοξενία σε μαθητές της Κύπρου

Γη της λεμονιάς, της ελιάς.
Γη της αγκαλιάς, της χαράς…….
Κύπρος της αγάπης και του ονείρου
Χρυσοπράσινο Φύλλο ριγμένο στο Πέλαγος.

Με αυτούς τους στίχους , με αυτό το τραγούδι να πλημμυρίζει το χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων υποδέχθηκαν την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί  τους φιλοξενούμενους μαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς  από το Δημοτικό Σχολείο  Βορόκληνης  Κύπρου, στα πλαίσια του Διεθνούς Δικτύου διασχολικών συμπράξεων Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  Ελλάδας – Κύπρου «Χρυσοπράσινο Φύλλο». Μέσα σε κλίμα χαράς και ανυπομονησίας για την πρώτη συνάντηση γνωριμίας , τα παιδιά χόρεψαν όλα μαζί παραδοσιακούς χορούς των δυο χωρών στο προαύλιο και στη συνέχεια η ορχήστρα και η χορωδία του σχολείου παρουσίασε  αφιέρωμα για τον  Τσιτσάνη στο αμφιθέατρο. Ακολούθησε ανταλλαγή  μεταξύ των μαθητών για το πρόγραμμα που υλοποιούν, αναπτύχθηκαν φιλικές σχέσεις  και οι φιλοξενούμενοι προσκάλεσαν τους Τρικαλινούς μαθητές στην Κύπρο τον Απρίλιο του 2019. 

Κατά την τριήμερη παραμονής τους,  οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο της πόλης κ. Παπαστεργίου, όπου ενημερώθηκαν για την ηλεκτρονική πόλη, τη γαλακτοβιομηχανία  ΤΥΡΑΣ, όπου στο χώρο του βιοαερίου ενημερώθηκαν για την περιβαλλοντική προστασία, τα Μετέωρα, το μουσείο Ψηφιακής Προβολής Καλαμπάκας, τη λίμνη Πλαστήρα, όλα τα αξιοθέατα της πόλης  και το Μύλο των Ξωτικών.

Για τη φιλοξενία συνέβαλαν και αξίζουν ευχαριστίες, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας,  ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων και οι μητέρες των μαθητών της ΣΤ΄τάξης για τον πλούσιο μπουφέ που ετοίμασαν στο σχολείο  και το δείπνο που παρέθεσαν ,η  εταιρεία ΤΥΡΑΣ για τη χορηγία της, ο Δήμος Τρικκαίων, η Σχολική Επιτροπή , οι επιχειρήσεις  ΒΙΟΛΑΝΤΑ  και ΜΠΟΥΛΟΓΙΩΡΓΟΥ για την προσφορά προϊόντων τους, το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις εντός πόλης και  το ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ  ΚΤΕΛ για τις ημερήσιες εκδρομές.

Ήταν μια  εμπειρία  αξέχαστη για όλους!Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή