Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Τροχαίο ατύχημα με νεκρή αρκούδα 390 κιλών στην Καστοριά

   Νεκρή αρκούδα βάρους 390 κιλών σε τροχαίο με αυτοκίνητο έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή στο δρόμο Φωτεινής- Σταυροποτάμου, κοντά στην Καστοριά όπου σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος», πρόκειται για την μεγαλύτερη αρκούδα που έχει καταγραφεί ποτέ από την ίδια την οργάνωση, καθώς, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της, συνήθως στην Ελλάδα το βάρος των ενήλικων αρσενικών φτάνει τα 250 κιλά.

   Μετά το ατύχημα ειδοποιήθηκε άμεσα ο «Αρκτούρος» από την Αστυνομία για το συμβάν και στο σημείο μετέβη η ομάδα άμεσης επέμβασης της οργάνωσης, η οποία εντόπισε την αρκούδα νεκρή σε παρακείμενο χωράφι. Όπως έγινε γνωστό, το όχημα που ενεπλάκη στο τροχαίο υπέστη υλικές ζημιές και η οδηγός της μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, χωρίς, όμως, η υγεία της να είναι ανησυχητική.

   Το νεκρό ζώο μεταφέρθηκε με όχημα της Δασικής Υπηρεσίας Καστοριάς σε ειδικό χώρο ώστε να γίνει η απαραίτητη νεκροψία και κατά τη ζύγιση του διαπιστώθηκε ότι έφτανε τα 390 κιλά.

   Σύμφωνα με τον επιστημονικό υπεύθυνο του «Αρκτούρου» «δεν είναι ασυνήθιστο για αρκούδες αυτή την εποχή να έχουν κάποια… παραπανίσια κιλά, καθώς ετοιμάζονται για τον χειμέριο ύπνο τους». «Τέτοια μεγέθη όμως», προσθέτει ο ίδιος, «συναντάμε σπάνια στη νότια Ευρώπη. Για περιοχές πιο βόρεια, όπως ο Καναδάς και η Αλάσκα, όπου οι αρκούδες τρέφονται κυρίως με τροφές ζωικής προέλευσης, τα κιλά αυτά είναι συνηθισμένα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή