Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Τσάι και συμπάθεια» για την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους

Τι δήλωσε μετά την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ο Γ. Γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.
 
«Ήρθε η ώρα για την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους», δήλωσε ο Γ. Γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, ο οποίος συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Η Ελλάδα κατέκτησε το δικαίωμα αυτό που της αξίζει και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κυρίως και κάποιοι πολιτικοί λόγοι, κάποιοι πολιτικοί περιορισμοί, βεβαίως και ζούμε και εμείς στην πραγματικότητα, τα κατανοούμε όλα αυτά, αλλά πρέπει να δοθεί μια ελάφρυνση.

Γιατί σε όλες τις παραδοχές σχετικά με την ανάπτυξη υπάρχει πάντοτε και το θέμα του χρέους», ανέφερε ο κ. Γκουρία και πρόσθεσε «πολλοί θα πρέπει να αισθάνονται ότι θα αρχίσουν να δικαιώνονται, γιατί τώρα είναι δυνατό να υπάρχει ανταπόδοση. Έχουμε το βλέμμα προσηλωμένο στο 2022. Θέλουμε και ελπίζουμε ότι θα μειωθεί το χρέος και το ποσοστό του χρέους ως προς το ΑΕΠ.

Θα αυξηθεί το ΑΕΠ και οι οίκοι αξιολόγησης θα προβούν στις αξιολογήσεις τους και θα χρηματοδοτήσετε το χρέος πιο φτηνά. Μιλάμε για μια περίπλοκη κατάσταση αλλά και πολύ ελπιδοφόρα».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο, ο κ. Γκουρία τόνισε πως η «Η Ελλάδα είναι που θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με πεφωτισμένες ηγεσίες και με την υποστήριξη των φίλων σας».

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή