​Τσίπρας: Οι αυτοδυναμίες και οι σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας

9 Nov 2018 Ελλαδα

   Αναφέρθηκε από τον πρωθυπουργό ότι θα πρέπει να υπάρξει η εφαρμογή εκλογικού συστήματος το οποίο θα εμποδίζει τη διαμόρφωση αυτοδυναμιών με ποσοστά κάτω του 44-45% παρουσιάζοντας και τη σχετική πρόταση ΣΥΡΙΖΑ.

   Επιπλέον, επισημάνθηκε το γεγονός ότι επιλύονται χρόνια προβλήματα μεταξύ της Πολιτείας και της Εκκλησίας ενώ έγινε λόγος για την παραδοχή ότι πήρε η Πολιτεία εκκλησιαστική περιουσία με χαμηλότερο τίμημα σε σχέση με την πραγματική περιουσία της Εκκλησίας.

   Επίσης, τονίστηκε ότι λόγω της αναγνώρισης αυτής, το κράτος θα υπεύθυνο για την παροχή επιδότησης στην Εκκλησία που θα είναι εφάμιλλη με το ποσό μισθοδοσίας των κληρικών.

   Σε αντάλλαγμα η Εκκλησία θα πρέπει να προχωρήσει στην απόσυρση των κληρικών από το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και να αναγνωρίσει ότι δεν επιδιώκει κάτι παραπάνω από την περιουσία.

   Έτσι, θα υπάρχει η δυνατότητα 10.000 προσλήψεων στο Δημόσιο αφού με την αποδέσμευση των κληρικών θα υπάρξει ο απαραίτητος <<χώρος>> για την μισθολογική δαπάνη των δημοσίων υπαλλήλων.

   Τέλος, αναφέρθηκε ότι οι θέσεις προσλήψεων στο Δημόσιο θα προκηρυχθούν από το 2019 για να αρχίσουν να καλύπτονται το 2020 ενώ υπό διαμόρφωση είναι το Ταμείο Εκκλησιαστικής Περιουσίας από την αξιοποίηση του οποίου υπολογίζεται ότι μέχρι το 2030 το κράτος θα καλύπτει όλο ή μεγάλο μέρος της επιδότησης.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr

admins
Author: admins

Share:
Τραγωδία στην Πάτρα: Έχασε τη ζωή της έγκυος 38χρονη και το αγέννητο μωρό της

Τραγωδία στην Πάτρα: Έχασε τη ζωή της έγκυος 38χρονη και το αγέννητο μωρό της

Μία οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Πάτρα, όταν μια 38χρονη γυναίκα που ήταν έγκυος στον όγδοο μήνα υπέστη τρεις ανακοπές καρδιάς …
Πρόστιμα έως 500 ευρώ από την εφορία για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Πρόστιμα έως 500 ευρώ από την εφορία για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Οι φορολογούμενοι που δεν θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους εγκαίρως απειλούνται με βαριά πρόστιμα και προσαυξήσεις …
Καταστροφές στο κοιμητήριο του Γριζάνου από την κακοκαιρία

Καταστροφές στο κοιμητήριο του Γριζάνου από την κακοκαιρία

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή σήμερα, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κοιμητήριο του Γριζάνου …