Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Τζιτζικώστας: Συνάντηση με κλιμάκιο Αμερικανών αξιωματούχων

   Συνάντηση του Α. Τζιτζικώστα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του Γραφείου Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου, Μάικλ Κράτσιος συνοδεία αμερικανικού κλιμακίου, έλαβε χώρα στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή και την 83η ΔΕΘ όπου τιμώμενη χώρα ήταν οι ΗΠΑ.

   Συμφωνήθηκε να ενταθούν οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών ανταλλάσοντας τεχνογνωσιακό υλικό και αυξάνοντας τα επίπεδα συνεργασίας με την επίτευξη συμφωνιών ανάμεσα σε εταιρίες παραγωγής προΪόντων υψηλής τεχνολογίας.

   Επιπλέον, τονίστηκε από τον κ. Τζιτζικώστα η εξέλιξη που έχει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο τομέας των νέων τεχνολογιών, της καινοτομίας και της έρευνας ενώ αναφέρθηκε στα 5 από τα μεγαλύτερα ιδρύματα και κολλέγια καθώς και ερευνητικά κέντρα. Επίσης, έκανε λόγο για τη Ζώνη Καινοτομίας καθώς και τη σύναψη συμφώνου συνεργασίας με το Ινστιτούτο CERN.

   Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε "Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία μπορεί να γίνει η Silicon Valley της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Γι' αυτό θέλουμε στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ, που μπορούν να μας βοηθήσουν τόσο σε επίπεδο τεχνογνωσίας, όσο και σε επίπεδο επενδύσεων" 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή