Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αυτοκτονία: Η 3η αιτία θανάτου των νέων παγκοσμίως

   Είναι γεγονός ότι οι συνεχείς πιέσεις και οι αυξημένοι ρυθμοί της καθημερινότητας που εντείνουν το άγχος και τα προβλήματα του κόσμου μπορεί να οδηγήσουν σε αποθαρρυντικά αποτελέσματα όπως στην έκφραση αρνητικών συναισθημάτων σαν την αγανάκτηση, την απελπισία, το άγχος, την κατάθλιψη και γενικότερα την απογοήτευση τα οποία με τη σειρά τους φέρουν οδυνηρές επιπτώσεις. 

   Συγκεκριμένα, οι αυτοκτονίες αποτελούν την τρίτη αιτία θανάτου στους νέους παγκοσμίως με ποσοστό θνησιμότητας 12%, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Παγκόσμιου Παρατηρητηρίου Υγείας του Οργανισμού.    Το 2015 σημειώθηκαν 788.000 θάνατοι από αυτοκτονία παγκοσμίως, ενώ το 2012 οι αυτοκτονίες αποτελούσαν τη 15η αιτία θανάτου. 

   Οι άνδρες αυτοκτονούν τρεις ή και περισσότερες φορές πιο συχνά σε σχέση με τις γυναίκες, ενώ οι περισσότεροι θάνατοι από αυτοκτονία αφορούν ηλικίες 15-49 ετών.

   Η Ευρώπη είχε τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών το 2015, με αναλογία 14,1 ανά 100.000 πληθυσμού ενώ τα χαμηλότερα είχε η Μέση Ανατολή (3,8/100.000). 

   Η Ελλάδα έχει από τους χαμηλότερους δείκτες θνησιμότητας από αυτοκτονία παγκοσμίως. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το 2014 η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο είχε από τους χαμηλότερους δείκτες θνησιμότητας από αυτοκτονία (περίπου πέντε άτομα ανά 100.000 πληθυσμού) μεταξύ των χωρών της ΕΕ, ενώ στη πρώτη θέση ήταν η Λιθουανία (32/100.000).

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή