Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κλεισθένης του Αλκμεωνίδου, ο Αθηναίος, ήταν πολιτικός και έζησε τον 6ο αιώνα π.χ.

Αυτός ο άνθρωπος έθεσε τις βάσεις για την δημοκρατική μεταρρύθμιση της Αθήνας. Έτσι σταμάτησε η συγγένεια και η καταγωγή να παίζουν ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας.

Χώρισε την Αττική σε τρεις βασικούς δήμους (το Άστυ, τα Παράλια, και την Μεσογαία). Με το σύστημα των «Τριττυών» (10 σε κάθε Δήμο), έφτιαξε 30 Τριττύες και τις 10 φυλές. Με αυτόν τον τρόπο, οι πλούσιοι έπαψαν να αποτελούν την ισχυρή τάξη και αναμείχθηκαν με τους υπόλοιπους πολίτες. Με απλά λόγια, έφτιαξε ένα νόμο για την … Τοπική Αυτοδιοίκηση Δημοκρατικότατο εδώ και 2.700 χρόνια.  

Ο μεγάλος φιλόσοφος Αριστοτέλης έγραψε για τον Κλεισθένη ότι «έδωσε την πολιτεία στον λαό». Φυσικά δεν έκανε αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κάνει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλ. να δώσει «την πολιτεία» στον κομματικό… Μινώταυρο…!

Αν προσπαθήσουμε να … ακτινογραφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για το πώς ήταν χθες, πως παρουσιάζεται σήμερα, γιατί γι’ αυτόν αύριο δεν υπάρχει, θα εκπλαγούμε.

Ξεκίνησε με μια ψευτοΑριστερή ταυτότητα, με πολύ χαμηλά ποσοστά, με αντικρουόμενες Συνιστώσες, με φιλολαϊκά συνθήματα και με προγράμματα και υποσχέσεις, που ποτέ δεν υλοποίησε. Ήρθε στο πολιτικό προσκήνιο, την στιγμή που η Ελληνική κοινωνία είχε απογοητευθεί από τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών και από τις επιλογές της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας.

Έπιασε λοιπόν την ευκαιρία, εκμεταλλεύθηκε την κατάσταση, ακούμπησε την σφυγμό του λαού και κέρδισε τις εκλογές του 2015. Κατά βάθος, όμως, ποτέ δεν συμμερίστηκε τις πραγματικές ανάγκες και τις επιθυμίες των πολιτών. Όλα τα αθέτησε.

Φρόντισε μόνο για τις «καρέκλες» και για τα «παιδιά» του. Δεν έδωσε την «πολιτεία» στους πολίτες αλλά την παρέδωσε στα Τρωκτικά του κομματικού σωλήνα.

Έτσι άνθρωποι, από το πουθενά, έγιναν μεγάλοι και … τρανοί και ούτε λίγο ούτε πολύ μετέτρεψαν την χώρα σε … φέουδο. Το κράτος δικαίου και οι δημοκρατικοί θεσμοί αντιμετωπίζονται με βάση το συμφέρον τους. Η τοποθέτηση της συζύγου του Τσίπρα «πήραμε την κυβέρνηση δεν πήραμε την εξουσία» είναι αψευδής μάρτυρας της ολοκληρωτικής νοοτροπίας των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι τους διέπονται από καθεστωτική και αντιδημοκρατική αντίληψη.

Η λάσπη και τα ψεύδη, που εκτοξεύονται προς κάθε κατεύθυνση, φανερώνουν για το που οδηγούν την χώρα.

Το « ή Εμείς ή Αυτοί» δείχνει καθαρά πως η ψευτοΑριστερά του ΣΥΡΙΖΑ στόχευε στην εξουσία και μόνο σ’ αυτή. Από Αντιμνημονιακό κόμμα έγινε Μνημονιακό και υπέγραψε μάλιστα και σχεδόν δύο Μνημόνια σ’ ένα χρόνο. Έφερε την φοροκαταιγίδα.

Έκλεισε την αγορά και έβαλε λουκέτα στις επιχειρήσεις. Άνδρωσε την ανεργία και την λαθρομετανάστευση και έκανε μετανάστες τα παιδιά των Ελλήνων. Είπε και λέγει τερατώδη ψέματα και προσπαθεί να χειραγωγήσει τα πάντα, ενώ εφάρμοσε το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Η νομή και διαχείριση της εξουσίας είναι το μεγάλο μέλημα.

Για πρώτη φορά στην νεότερη Ελλάδα 130.000 πολίτες αρνούνται να πάρουν την κληρονομιά, που τους αφήσαν οι γονείς τους.
Αυτός ήταν χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτός είναι σήμερα. Αύριο, όμως, δεν θα υπάρχει, γιατί άρχισε η αντίστροφη μέτρηση και οι εκλογές έρχονται.

Οι φτωχοί πλέον συνταξιούχοι, υπάλληλοι, μικρομεσαίοι, έμποροι, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μετανάστες τους περιμένουν με τις … ψηφοκαραμπίνες στο χέρι, για να δώσουν στην Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την πολιτική χαριστική βολή.

Ο Κλεισθένης έδωσε «την πολιτεία» στον λαό, ενώ αυτοί έδωσαν τον λαό στο κόμμα. Ο «Κλεισθένης» του ΣΥΡΙΖΑ και η απλή αναλογική είναι ένα πολιτικό έκτρωμα.

«Σιμά κοντά είναι τα Γιάννενα»…
 
Δρ. Κώστας Πατέρας
D. Ed., M.Ed., Ph.D.
Πολιτευτής

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή