Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αυξητική τάση προσέλευσης γυναικών στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Θυμάτων Βίας στα Τρίκαλα

Όλο και περισσότερες γυναίκες στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, σπάνε την σιωπή τους και μιλάνε για την οποιαδήποτε μορφή βίας δέχονται.

To trikalanews.gr μπήκε στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας στα Τρίκαλα και μίλησε με την ψυχολόγο και νομικό του κέντρου, κ.κ, Βάσω Γκουγκουστάμου και Ελευθερία Τζιουβάρα,  οι οποίες και δήλωσαν την αυξητική τάση προσέλευσης που καταγράφεται, κυρίως νέων γυναίκων, ηλικίας 25 – 55  ετών.

«Στα πέντε χρόνια που λειτουργεί το κέντρο (από τον Νοέμβριο του 2013) μέχρι σήμερα, απευθύνθηκαν σε αυτό 350 γυναίκες, όλων των ηλικιών, μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου, με την πρώτη γυναίκα να χτυπά την πόρτα, μόλις πέντε μέρες αφότου το κέντρο άνοιξε. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, δεχτήκαμε περίπου 100 περιστατικά» δήλωσε η ψυχολόγος του κέντρου, τονίζοντας ταυτόχρονα: «Οι περισσότερες από τις 350 γυναίκες που απευθύνθηκαν συνολικά μέχρι στιγμής, είναι μητέρες. Έμμεσα έτσι, ωφελήθηκαν εκτός από εκείνες, πολλά περισσότερα άτομα, καθώς βοηθούμενες οι γυναίκες-μητέρες, βοηθούν με την σειρά τους και τα παιδιά τους».

 «Η βία είναι έγκλημα. Γράψτε το με κεφαλαία γράμματα. Αυτό η κοινωνία πρέπει να το αντιληφθεί. Το μεγαλύτερο στοίχημα που θέτει σήμερα το κέντρο, μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας, είναι η ίδια η κοινωνία των Τρικάλων  να δείχνει μηδενική ανοχή σε θέματα βίας των γυναικών και να τα καταγγέλλει. Εάν μια κοινωνία δεν ανέχεται την βία, πολύ πιο εύκολα μια γυναίκα δεν θα διστάσει και θα περάσει την πόρτα του κέντρου συμβουλευτικής υποστήριξης, καθώς δεν θα φοβάται μην στιγματιστεί», υπογράμμισε η νομικός του κέντρου.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας – που βρίσκεται στην οδό Θεοδοσοπούλου και Τζουμαγιάς απέναντι από τη ΔΕΗ στο κτήριο του 5ου ΚΑΠΗ – αποτελεί δομή του Δήμου Τρικκαίων και παρέχει εντελώς Δωρεάν υπηρεσίες εξατομικευμένης ψυχοκοινωνικής στήριξης, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής, σε γυναίκες που δέχονται κάθε μορφή βίας: σωματική, ψυχολογική, ενδοοικογενειακή, σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, στον κοινωνικό χώρο και στην οικογένεια (από το 2006 υφίσταται ο βιασμός και μέσα στο γάμο).
Τηλέφωνο επικοινωνίας με το κέντρο: 24310 – 27943

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή