Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αβέβαιο το μέλλον της αγροτικής παραγωγής στα Τρίκαλα

Οι καιρικές συνθήκες απειλούν τριφύλλι και βαμβάκια – Παραμένει «κολλημένη» η τιμή στα σιτηρά

Προβληματισμός και αβεβαιότητα επικρατεί στους αγρότες της περιοχής των Τρικάλων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, οι καιρικές συνθήκες έχουν θέσει σε άμεσο κίνδυνο να υποβαθμιστεί σημαντικά η παραγωγή του τριφυλλιού και του βαμβακιού.

Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Παύλος Σπυρόπουλος, ο βροχερός καιρός εμπόδισε ήδη την συγκομιδή τριφυλλιού του Απριλίου και του Μαΐου.

Η παραγωγή όπως είναι φυσικό, όσο μένει στο χωράφι τόσο υποβαθμίζεται σε ποιότητα που σημαίνει αυτομάτως καταστροφικές συνέπειες στο εισόδημα των αγροτών της περιοχής.

Και στο βαμβάκι αντίστοιχα οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν τη σπορά και όπως επισημαίνει ο Παύλος Σπυρόπουλος, οι αγρότες στρέφουν το βλέμμα τους στο ερχόμενο Φθινόπωρο ελπίζοντας ότι θα επικρατήσουν συνθήκες που θα επιτρέψουν τη συγκομιδή που αναγκαστικά θα καθυστερήσει σημαντικά.

Όσον αφορά στα σιτηρά, οι συνθήκες είναι σαφώς πιο ευνοϊκές. Η αγορά ωστόσο φαίνεται ότι θέτει όρους και συζητά τιμές που προκαλούν εύλογη απορία. Όπως αναφέρει ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής της περιοχής, όσοι μιλούν για τιμές την ορίζουν κοντά στα 0,25 λεπτά. Η τιμή έχει μείνει στάσιμη εδώ και χρόνια την ώρα που η τιμή τραβά την ανηφόρα… και το κόστος παραγωγής έχει πολλαπλασιαστεί.

Όλα αυτά τα ζητήματα θα πρέπει κάποια στιγμή να συζητηθούν σε σοβαρή και νέα βάση. Μιας και οι συνθήκες – τόσο οι κλιματικές όσο και οι οικονομικές διαμορφώνονται και διαφοροποιούνται συνεχώς.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή