Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avis: Αύξηση κερδών και πωλήσεων για το 2019

Η Avis, η πρωτοπόρος εταιρία στην αγορά μισθώσεων αυτοκινήτων στην Ελλάδα, επιβεβαίωσε για ακόμη μια χρονιά την επιτυχημένη πορεία ανάπτυξης, που ακολουθεί με συνέπεια τα τελευταία χρόνια, ενισχύοντας περαιτέρω την ηγετική της θέση στον κλάδο. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της Avis για το 2019 έκλεισε στα €190 εκατ., με κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα €95 εκατομμύρια και κέρδη προ φόρων (PBT) στα €31 εκατ., ενώ η αξία ενεργητικού της Εταιρίας σήμερα, ξεπερνάει τα €500 εκατ.

Το 2019 η Avis προχώρησε σε επενδύσεις ύψους €200 εκατ., δίνοντας έμφαση στην ανανέωση και μεγέθυνση του στόλου της, ο οποίος ξεπέρασε τα 38.000 οχήματα. Με την αγορά 11.000 νέων οχημάτων, η Εταιρία υλοποίησε το 10% των ταξινομήσεων της Ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, αυξάνοντας κατά 30% τους πελάτες της στις υπηρεσίες μακροχρόνιων μισθώσεων (leasing). Εντυπωσιακές ήταν οι επιδόσεις της Avis και στις υπηρεσίες βραχυχρόνιων μισθώσεων (rent a car), συγκεντρώνοντας πάνω από 2 εκατ. ημέρες ενοικίασης μέσα στο 2019, ενισχύοντας ουσιαστικά το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Στο πλαίσιο της παροχής προσωποποιημένων υπηρεσιών, που εκσυγχρονίζουν τα δεδομένα στον κλάδο της μετακίνησης, η Avis σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων θα παρουσιάσει την πρώτη Car Sharing εφαρμογή στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς βρίσκεται ήδη στη διαδικασία πιλοτικής λειτουργίας του. Μέσα από αυτή την εφαρμογή, βασικός στόχος είναι η παροχή εύκολων λύσεων μετακίνησης για όλους μέσα στην πόλη, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα αποσυμφόρηση του αστικού κέντρου, καθώς και βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Αθήνας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Avis, Ανδρέας Ταπραντζής, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε υπερήφανοι που φέτος η Avis κλείνει 60 χρόνια πρωτοπορίας στην Ελληνική αγορά. Άλλωστε, οι επιδόσεις μας το 2019, επιβεβαιώνουν τη στρατηγική μας επιλογή να επενδύουμε συνεχώς σε νέες υποδομές και καινοτόμες τεχνολογίες, ώστε να προσφέρουμε σύγχρονες υπηρεσίες και εξαιρετικό επίπεδο εξυπηρέτησης στους πελάτες μας. Επιπλέον, η Avis πρωταγωνιστεί και στο smart mobility, εισάγοντας την πρώτη Car Sharing εφαρμογή».

Η Avis κατέχει την 1η θέση στην αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Με ένα δίκτυο από 80 σταθμούς ενοικίασης σε όλη τη χώρα, με στόλο που ξεπερνά τα 38.000 αυτοκίνητα και με εξειδικευμένο προσωπικό 500 ατόμων, η Avis καλύπτει ανάγκες ενοικίασης οχημάτων στον κλάδο της Βραχυχρόνιας Μίσθωσης (Rent a Car) και στον κλάδο της Μακροενοικίασης (Leasing), ενώ παράλληλα εξειδικεύεται στην πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Ο ισολογισμός της εταιρείας ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ, ενώ ο ετήσιος κύκλος εργασιών ξεπερνάει τα 190 εκατ. ευρώ.

Η Avis συνεργάζεται με όλες τις εταιρίες αυτοκινήτου, προσφέροντας έτσι τις καλύτερες προτάσεις στους πελάτες της. Με κεντρικό μήνυμα της εταιρίας το «We Try Harder» και στόχο τη διαρκή βελτίωση και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πελατών της, η Avis ανταποκρίνεται με επιτυχία στις σύγχρονες ανάγκες, προσφέροντας νέα, ευέλικτα προϊόντα και εμπειρίες αυτοκίνησης. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1960, ενώ παγκοσμίως δραστηριοποιείται σε 180 χώρες με περισσότερους από 11.000 σταθμούς ενοικίασης, εξυπηρετώντας περισσότερους από δέκα εκατομμύρια πελάτες το χρόνο.

Στέφανος Σιμωτάς

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή