​Ξεκινά η κατασκευή της νέας γέφυρας στο Διαλεκτό

Την σύμβαση κατασκευή του έργου προϋπολογισμού 1,9 εκατ. Ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή της νέας γέφυρας στο Διαλεκτό, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 1.900.000,00 €. 

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κώστας Αγοραστός: Καθημερινά μέσα από το έργο που παράγουμε ως αιρετή Περιφέρεια αποδεικνύουμε ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα, που αντιστέκεται, που έχει τη δύναμη και την δυνατότητα να παράγει έργο χρήσιμο στον άνθρωπο, να παράγει έργο ωφέλιμο για την καθεμιά και τον καθένα.

Η νέα γέφυρα που πρόκειται να κατασκευάσουμε στο Διαλεκτό  είναι ένα έργο ιδιαίτερα χρήσιμο για την περιοχή,  που θα ενισχύσει την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων, αλλά και ταυτόχρονα  την μεταφορά των εμπορευμάτων. 
Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και αλλάζουν την εικόνα της Θεσσαλίας». 

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή της ανωδομής νέας γέφυρας στον Πηνειό ποταμό στην περιοχή Διαλεχτού μετά των προσβάσεων και των απαιτούμενων καθαιρέσεων για την διαμόρφωση της κοίτης. 

Η νέα γέφυρα, μήκους 104,5 m προβλέπεται να κατασκευαστεί 105 m κατάντι της υπάρχουσας γέφυρας, η οποία θα καθαιρεθεί, για την εξασφάλιση επαρκούς υδραυλικής διατομής για την ομαλή διέλευση της πλημμυρικής παροχής του Πηνειού ποταμού, καθώς η υφισταμένη γέφυρα κατασκευασμένη πάνω σε εδαφική στένωση της κοίτης, παρουσιάζει ανεπαρκή παροχετευτικότητα, με αποτέλεσμα την υπερχείλιση της ροής στις παρακείμενες περιοχές και την αυξημένη ταχύτητα ροής με αποτέλεσμα τις βλάβες στις κατάντι κατασκευές.

Παράλληλα η νέα γέφυρα βελτιώνει και τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην περιοχή.
Προβλέπονται οι εργασίες για την πλήρη κατασκευή της ανωδομής της γέφυρας και των προσβάσεων μετά του απαιτουμένου εξοπλισμού (ηλεκτροφωτισμός, στηθαία ασφαλείας και λοιπές εργασίες σήμανσης).

Τα τεύχη δημοπράτησης του έργου συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία διενήργησε την διαδικασία δημοπράτησης του έργου και θα επιβλέψει και την  κατασκευή του.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή