​Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για κοινωνικό τουρισμό

Την Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 8:00 π.μ. θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών τους για την περίοδο 2019-2020.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΑΕΔ αναφέρει πως η προθεσμία των αιτήσεων λήγει στις 14 Ιουνίου 2019 στις 11:59 μ.μ.

Οι διακοπές θα μπορούν να πραγματοποιηθούν από 1 Αυγούστου 2019 έως και 31 Ιουλίου 2020 σε τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του ΟΑΕΔ. Η διάρκεια των διακοπών θα είναι 10 διανυκτερεύσεις, για τουριστικά καταλύματα σε Λέσβο, Λέρο, Σάμο, Χίο και Κω ή 5 διανυκτερεύσεις για τουριστικά καταλύματα στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες που κατά το έτος 2018:

Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) (με κρατήσεις υπέρ Εργατικής Εστίας) ή
έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας), καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή