Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Ξεκίνησε το Futbolnet της Barcelona στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

Από το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα υλοποιήθηκε την πρώτη του μέρα με μεγάλη επιτυχία, το πρόγραμμα του ιδρύματος της Barcelona «FutbolNet» με εκπαιδευμένα μέλη του ΤΕΦΑΑ στη συγκεκριμένη μεθοδολογία. 28 παιδιά Γυμνασίου, αγόρια και κορίτσια συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο πρόγραμμα και παίξανε για 2 ώρες παιχνίδια και ποδόσφαιρο συζητώντας την αξία του «σεβασμού» στη ζωή. Για τον σεβασμό θα δουλέψει το πρόγραμμα μέσα στον επόμενο μήνα με τους εκπαιδευτές του ΤΕΦΑΑ να προσπαθούν να περάσουν την αξία αυτή μέσω του παιχνιδιού. Το πρόγραμμα τρέχει αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο τον κόσμο από το ίδρυμα της Barcelona.

Η φιλοσοφία των προγραμμάτων αυτών εστιάζεται στην προαγωγή της ισότητας στην κοινωνία. Τα σπορ και οι φυσικές δραστηριότητες μπορούν να προωθήσουν τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αποδοχή των άλλων, την επικοινωνία των πολιτισμών, την κοινωνική ενσωμάτωση, τη συνεργασία και την ομαδική προσπάθεια.

Το ΤΕΦΑΑ ΠΘ εκπονεί προγράμματα άσκησης προσφύγων τα τελευταία χρόνια μέσω του εργαστηρίου Ψυχολογίας της Άσκησης και Ποιότητας Ζωής.

Το ΤΕΦΑΑ ΠΘ θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα για την υποστήριξή τους, τους εθελοντές του καθώς και τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής των Γυμνασίων της πόλης που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα: Το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων, το 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων και το 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων από όπου αντλήθηκαν τα παιδιά συμμετέχοντες, Έλληνες και πρόσφυγες. Επίσης ευχαριστεί το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων για τη συμμετοχή των μεγαλύτερων παιδιών ως "βοηθών" του προγράμματος.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το ΤΕΦΑΑ ΠΘ στα Τρίκαλα σε συνεργασία με την αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων και το Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες/ DRC Greece, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και με την υποστήριξη του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η δράση ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 και θα πραγματοποιείται 2 φορές την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Πέμπτη, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ ΠΘ στα Τρίκαλα για το εαρινό εξάμηνο.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή