Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αξιοπρεπείς και βελτιωμένες συνθήκες διαβίωσης για τους τρικαλινούς Ρομά

Σειρά έργων για τη δημιουργία συνθηκών υγιεινής και αξιοπρεπούς διαβίωσης ξεκινά ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για έργα που αφορούν σε ίδρυση, αποχέτευση, δίκτυο ομβρίων, φωτισμό και πρόσθετες, συναφείς εργασίες, κυρίως στον οικισμού του Κηπακίου, αλλά και στον Πύργο.

Στόχος, να βελτιωθούν οι συνθήκες για όλους και όλες τους τρικαλινούς Ρομά.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 υπογράφτηκε η σύμβαση για το πρώτο κατά σειρά έργο, με τίτλο «Κατασκευή δικτύου ακαθάρτων στον οικισμό Ρομά στο Κηπάκι Δ. Τρικκαίων», ανάμεσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, και τον εκπρόσωπο της εταιρείας Α. Λίτου Γ. Γκέκας ΟΕ, που μειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό. Το έργο θα κατασκευαστεί με 154.733,01€.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα υπογραφτούν οι συμβάσεις για την ύδρευση, ενώ αναμένεται η οριστική απόφαση για τη νομική προσφυγή στο θέμα του δικτύου ομβρίων. Ακολουθούν τα υπόλοιπα έργα, ώστε το πρόγραμμα που εξασφάλισε ο Δήμος Τρικκαίων (με τον τίτλο  «Αρση των όρων του κοινωνικού αποκλεισµού των Ροµά και δηµιουργία των προϋποθέσεων της κοινωνικής ένταξης των Ροµά, που διαβιούν νόµιµα στη χώρα», να υλοποιηθεί κανονικά.

Ωφελημένοι, επεσήμανε κ. Παπαστεργίου, θα είναι οι τρικαλινοί Ρομά, καθώς βελτιώνονται οι συνθήκες υγιεινής και αίρονται προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι στον οικισμό τους.

Στη διαδικασία υπογραφής παρέστησαν, η αντιδήμαρχος Βασιλένα Μητσιάδη και ο υπεύθυνος για το παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τρικκαίων, Ηλίας Φουντούνας.

 Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή