Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Χωρίς σταματημό ο Δήμος Τρικκαίων ενάντια στην κακοκαιρία

180 τόνοι αλατιού έριξε το προσωπικό του Δήμου σε μιάμιση ημέρα
Αλλοι 120 τόνοι τις επόμενες ώρες

Χωρίς σταματημό το προσωπικό, ακολουθεί τον υπάρχοντα σχεδιασμό

Μια δύσκολη νύχτα την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2018 αντιμετώπισε το προσωπικό του Δήμου Τρικκαίων. Ο παγετός, μετά τη συνεχή χιονόπτωση, δημιούργησε δύσκολες καταστάσεις και μέσα στην πόλη των Τρικάλων και σε ημιορεινά χωριά. 

Όμως ο σχεδιασμός και η προεργασία ελαχιστοποίησαν τον χρόνο παρέμβασης και βάσει των όσων είχαν προγραμματιστεί, έπεσαν τόνοι αλατιού. Σε πρώτη φάση, έπρεπε να κρατηθούν ανοιχτοί οι κεντρικοί δρόμοι και όσοι οδηγούν σε υπηρεσίες άμεσης επέμβασης (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Νοσοκομείο, ΔΕΔΔΗΕ κ.α.). Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις σε δευτερεύοντες δρόμους και πλέον τα μηχανήματα του Δήμου – τα παλιά και όσα αγοράστηκαν πριν λίγες ημέρες – εισέρχονται σε στενά, τουλάχιστον όπου αυτό είναι δυνατόν. Επίσης, οι παρεμβάσεις γίνονται σε πλατείες και πεζοδρόμια.

Συνολικά ο Δήμος Τρικκαίων έριξε 180 τόνους αλατιού και θα ρίξει άλλους 120 τόνους στους δρόμους των Τρικάλων και των χωριών. Επίσης, οι υπάλληλοι έριξαν άμμο και τοποθέτησαν σακουλάκια με άμμο στα δύσκολα σημεία και στις γέφυρες των Τρικάλων.

Ο εκχιονισμός δεν χρειάστηκε, παρά σε λίγες περιπτώσεις, αφού το ύψος του χιονιού είναι πολύ μικρό και οι λεπίδες δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Αντιθέτως, ανταποκρίθηκαν πλήρως στην υπηρεσία τους οι υπάλληλοι του Δήμου Τρικκαίων, τους οποίους ευχαρίστησε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου για τη συνεχή τους παρουσία και εργασία. Στα μηχανήματα, στην καθαριότητα, στους δρόμους και τις γέφυρες, οι υπάλληλοι μετείχαν πλήρως στον σχεδιασμό που προηγήθηκε και οι τρικαλινοί/ες δεν αντιμετώπισαν παρά ελάχιστα προβλήματα.

Βεβαίως, η προσπάθεια συνεχίζεται, καθώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δημιουργούν τον πάντα επικίνδυνο παγετό. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Τρικκαίων υπενθυμίζει την ανάγκη για συνέχιση της συνεργασίας με τους πολίτες, που ήδη είχαν μειώσει τις μετακινήσεις τους με οχήματα, διευκολύνοντας έτσι το έργο των μηχανημάτων. 

 Μια ακόμη συμβολή των πολιτών σε αυτή τη συνεργασία, θα είναι και ο καθαρισμός των πεζοδρομίων, μπροστά από τις οικίες, για τη διευκόλυνση όλων.

Πάντως, η ανάγκη για μετακίνηση, είτε πεζή είτε με οχήματα, μπορεί να μειωθεί, εάν δεν είναι αναγκαία, όπως αναφέρουν τα μέτρα προστασίας, που δημοσιοποίησε το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρικκαίων. 

Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει την προσπάθεια να μηδενιστούν τα προβλήματα. Για κάθε ανάγκη, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το 2431033404. 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή