Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Χτύπημα με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο

Έκρηξη από χειροβομβίδα έγινε στις 3 περίπου τα ξημερώματα στο ρωσικό προξενείο στην Αθήνα. Η χειροβομβίδα κύλησε κάτω από το φυλάκιο του προξενείου, το οποίο ήταν ευτυχώς άδειο, προκαλώντας απλώς υλικές ζημιές. Μετά την έκρηξη μετέβη στο σημείο άνθρωπος της πρεσβείας, ο οποίος γυρνώντας πίσω το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, είδε δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή να ρίχνουν την χειροβομβίδα και στη συνέχεια να διαφεύγουν.

Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε στα Εξάρχεια μία καμένη μηχανή, με τις Αρχές να αποκλείουν την περιοχή και να ερευνούν αν αυτή ήταν η μηχανή στην οποία επέβαιναν οι δράστες.

Η αντιτρομοκρατική εξετάζει το ενδεχόμενο πίσω από το χτύπημα να βρίσκεται η «Οργάνωση επαναστατική αυτοάμυνα», η οποία πριν από δύο χρόνια είχε χτυπήσει με χειροβομβίδα τη γαλλική πρεσβεία, στον πιο καλά φυλασσόμενο χώρο της Αθήνας, απέναντι από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για τους πυροβολισμούς κατά της μεξικανικής πρεσβείας στις 31/7/2016, ενώ είχε χτυπήσει και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 25 Μαΐου 2014.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή