Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αυγενάκης από Λάρισα: Καταβλήθηκαν τα πρώτα ποσά κρατικής ενίσχυσης ύψους 25,6 εκ. ευρώ (βίντεο – φωτό)

«859.000 στρέμματα επλήγησαν από τις πλημμύρες και ήδη καταβλήθηκαν τα πρώτα ποσά κρατικής ενίσχυσης για οικοσκευές, ύψους 25,6 εκατομμυρίων ευρώ” σημείωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρης Αυγενάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε  σήμερα, Πέμπτη, το πρωί στο νέο διοικητήριο της Περιφέρειας, στη Λάρισα.

«Έχουμε πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε κατάματα τι συνέβη, για ποιο λόγο, με ποιο τρόπο και στο τέλος να δούμε πως μπορούμε να δούμε την επόμενη μέρα καλύτερα και πιο οργανωμένα» επισήμανε ακόμη ο κ. Αυγενάκης και τόνισε επιπλέον ότι καταβλήθηκαν τα πρώτα ποσά κρατικής ενίσχυσης, ύψους 25,6 εκατομμυρίων, για οικοσκευές.

Ο υπουργός εξήγησε ότι «βρίσκεται στην περιοχή μας ομάδα Ολλανδών, εξειδικευμένοι για τα αντίστοιχα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, οι οποίοι έχουν κάποια πρώτα συμπεράσματα αλλά θα χρειαστούν περίπου 4 εβδομάδες μέχρι να ολοκληρώσουν έναν κύκλο ελέγχου για να υπάρχει το πρώτο πόρισμα ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες και να έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση ανασυγκρότησης του θεσσαλικού κάμπου».

«Θα γίνουν συναντήσεις με τους κτηνοτρόφους, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί ήδη με εκπροσώπους των ΤΟΕΒ και θα συνεχίσουν. Είμαστε δίπλα τους και το εννοούμε, αλλά πάνω από όλα το νιώθουμε, το ζούμε» υπογράμμισε κ. Αυγενάκης. «Όλο αυτό που πέρασε ο κόσμος της Θεσσαλίας δεν μας αφήνει ασυγκίνητους, είμαστε εδώ επειδή μας καλεί το καθήκον αλλά και επειδή μας αγγίζει στο φιλότιμο».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε επίσης ότι την επόμενη Τετάρτη θα επισκεφθεί τη Θεσσαλία ο Πολωνός Επίτροπος Γεωργίας και το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές και η Επίτροπος Τροφίμων.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Στρατάκος στις δηλώσεις του επισημαίνει ότι «σύμφωνα με ανταποκριτές του ΕΛΓΑ που έχουν καταγράψει τα στοιχεία, τα νεκρά ζώα ανέρχονται σε 75.723 αιγοπρόβατα, 8.709 βοοειδή 21.342 χοίροι», τονίζοντας ότι «μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε ολοκληρώσει την συλλογή και διαχείριση των νεκρών ζώων των μαντριών».

Έκκληση στους παραγωγούς να προσέλθουν στον ΕΛΓΑ για την καταγραφή της καταστροφής τους κάνει ο πρόεδρός του κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος ώστε να ολοκληρωθεί συντομότερα το έργο, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να γίνουν αληθείς δηλώσεις, γιατί όπως τονίζει «είναι ζήτημα ηθικής τάξεως», καθώς επίσης θα πρέπει να ξέρουν οι παραγωγοί ότι «όλες οι δηλώσεις θα ελεγχθούν σε πραγματικό χρόνο, γι’ αυτό θα πρέπει να είναι ειλικρινείς».

Δείτε βίντεο με τα όσα ειπώθηκαν:

Δείτε φωτογραφίες:

    

Ραφαέλα Παπαοικονόμου – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: onlarissa.gr

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή