Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Υπάρχουν ακόμα συναισθήματα»

Παρουσίαση βιβλίου στα Τρίκαλα

«Η συγγραφή είναι μια θάλασσα πλατιά, στην οποία, κανείς κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να πνιγεί με τη μικρή βάρκα του, θέλω να πω, με την ειδικότητά του…» σχολίασε η φιλόλογος Μαρία Αγναντή, σε μια ξεχωριστή λογοτεχνική βραδιά, στον φιλόξενο χώρο του Ιδρύματος Τσιτσάνη, όπου οι βιβλιόφιλοι Τρικαλινοί είχαν την τύχη να απολαύσουν εκδήλωση για την παρουσίαση του μυθιστορήματος του συντοπίτη μας στρατιωτικού, Βασίλη Ζηζόπουλου.

Η βιβλιοπαρουσίαση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων και την εκδήλωση προλόγισε ο δήμαρχος, Δημήτρης Παπαστεργίου. Για το βιβλίο μίλησαν η επιμελήτρια των εκδόσεων «ΔΥΑΣ» Βασιλική Ρήγα, η εκπαιδευτικός Νίνα Λουμιώτη και η φιλόλογος Μαρία Αγναντή. Τη συζήτηση συντόνισε ο εκδότης και συγγραφέας Γιώργος Μωύσογλου. Την εκδήλωση πλαισίωσαν με έντεχνη μουσική οι «Εκτός εποχής», Θοδωρής Τσάτσος, στην κιθάρα και ο Δημήτρης Ιλεμόσογλου στο τραγούδι.   

Σε εποχή πνευματικής άπνοιας μέσα στην εγωκεντρική αυτάρκεια της μικρής πλην ανήσυχης επαρχιακής πόλης μας, το βιβλίο αποτελεί αύρα ψυχής. Ο αυθεντικός λογοτέχνης φέρει το λογοτεχνικό ύφος του, όπως ακριβώς το σώμα του και είναι βέβαιο ότι δεν επιτρέπει το έργο του σε κανένα σημείο να πλαδαρέψει.

Με στρατιωτική πειθαρχία και ακρίβεια ο συγγραφέας Βασίλης Ζησόπουλος καταφέρνει να επικοινωνούμε οι αναγνώστες του στηριγμένοι σε κοινούς τόπους και κοινά σημεία αναφοράς. Στο μυθιστόρημά του μέχρι την τελευταία σελίδα υπάρχει κάτι να δεις, κάτι να νιώσεις.

Ταξιδεύοντας στις 767 απολαυστικές σελίδες του ο αναγνώστης θα συναντήσει ένα πνεύμα ζωηρό και θα περιδιαβεί σε πολύ βαθιές διαδρομές.

Μαρία Αγναντή, φιλόλογος
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή