Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αυστηροί έλεγχοι πριν την επιβίβαση στα πλοία συνοδεία εγγράφων

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που θεσπίστηκαν, στο εξής για όποιον θέλει να ταξιδέψει με πλοίο, θα πρέπει να περνά από έλεγχο Covid-19 διενεργούμενος από στέλεχος του Λιμενικού Σώματος, και οπωσδήποτε να έχει μαζί του τα εξής έγγραφα:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, είτε βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος μετά από διαγνωστικό τεστ για Covid-19.

Αναλυτικότερα: Βεβαίωση με αρνητική διάγνωση είτε από εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR, που έχει πραγματοποιηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, 72 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού, είτε με εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), 48 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

Πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο με ισχύ έως 180 ημέρες μετά από αυτόν, και βεβαιώσεις εμβολιασμού της Ε.Ε. αλλά και τρίτων χωρών, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, θα γίνονται επίσης δεκτά. Όλα αυτά τα έγγραφα πρέπει να είναι σε μορφή όπως αυτή παρέχεται από την ιστοσελίδα gov.gr γι’ αυτό, καλό θα είναι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν να βρίσκονται στο λιμάνι για τα διαδικαστικά, τουλάχιστον μια ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου.

Εξαιρέσεις από τα ανωτέρω, έχουν οι ανήλικοι έως 12 ετών, ενώ για τα παιδιά από 12 έως 18 ετών προβλέπεται η διενέργεια ενός self test υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα τους. Ακολούθως, για όσους επιστρέφουν από τα νησιά και είναι άνω των 12 ετών, συστήνεται και πάλι η διενέργεια self test.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή