Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αυστρία: Το εμβόλιο της AstraZeneca δεν ευθύνεται για τις θρομβώσεις

Δεν επιβεβαιώνονται, τελικά, οι θάνατοι από διαταραχές πήξης (θρομβώσεις) ως αποτέλεσμα των εμβολιασμών από το παρασκεύασμα της AstraZeneca, σύμφωνα τουλάχιστον με τους αρχικούς φόβους. 

 «Στην Αγγλία δέκα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί με το AstraZeneca, στην υπόλοιπη Ευρώπη πέντε εκατομμύρια, και θα έπρεπε να ήταν πολύ αισθητό αν υπήρχε μια σύνδεση», δήλωσε ο πρόεδρος του Αυστριακού Ιατρικού Επιμελητηρίου, Τόμας Σέκερες. 

Εξάλλου, ο Χέρβιγκ Κόλαριτς, επιδημιολόγος και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, εξήγησε το ιστορικό επίπτωσης στην ηλικιακή ομάδα από 20 έως 64 ετών, αναφέροντας ότι περίπου 130.000 άνθρωποι στην Αυστρία έχουν εμβολιαστεί με το AstraZeneca. 

Θέτοντας κανείς αυτή την ομάδα δίπλα στις 130.000 ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, τότε, ανάμεσά τους, στη βάση της στατιστικής, 3,7 πρόσωπα θα είχαν υποστεί θρομβοεμβολικό συμβάν, ανέφερε ο ίδιος. «Αυτό συμβαίνει επίσης στον φυσιολογικό, μη εμβολιασμένο πληθυσμό. Δεν είμαστε πάνω από την αιτιακή επίπτωση.  

Και κάπως έτσι, διασκεδάζονται οι φόβοι για τις όποιες ανεπιθύμητες επιπτώσεις του εν λόγω εμβολίου στον ανθρώπινο οργανισμό. 

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή