Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αυτές είναι οι τροφές που θα σε προστατεύσουν από τον καυτό ήλιο!..

Οι περισσότεροι αγαπούν την ηλιοθεραπεία αλλά όλοι γνωρίζουμε τους κινδύνους που συνδέονται με την παρατεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Το αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας είναι η πρώτη λύση για να προστατευτείς από τα εγκαύματα… Ωστόσο είναι ορισμένα τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά, αν τα προσθέσεις στη διατροφή σου. Τα συστατικά που περιέχουν μπορούν να σου παρέχουν ένα επιπλέον «στρώμα» ασφάλειας.

Οι οχτώ τροφές που θα σε προστατεύσουν:

  • ντομάτες

Eίναι εξαιρετικά πλούσιες σε λυκοπένιο. Μια μελέτη από το American Journal of Clinical Nutrition ανέφερε ότι τρόφιμα πλούσια σε λυκοπένιο μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος και να αυξήσουν την ελαστικότητα του δέρματος.

  • καρπούζι

Πλούσιο σε νερό και λυκοπένιο. Περιέχει περισσότερο λυκοπένιο από την ντομάτα!

  • σταφύλια

Περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες που μειώνουν τις επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας.

  • βότανα

Βότανα όπως η ρίγανη είναι συμπυκνωμένες πηγές αντιοξειδωτικών…

  • πράσινο τσάι

Οι φυτικές ενώσεις που βρίσκονται στο πράσινο τσάι έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις.

  • καφές

Μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 στην εφημερίδα του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου διαπίστωσε μια συσχέτιση μεταξύ της υψηλής κατανάλωσης καφέ και των χαμηλότερων ποσοστών κακοήθους μελανώματος.

  • κακάo

Eρευνητές έδωσαν σε 24 γυναίκες ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο ποτό με βάση το κακάο για 12 εβδομάδες και διαπίστωσαν ότι εμφάνισαν σημαντικά λιγότερες βλάβες του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία από εκείνους που δεν το κατανάλωσαν!

  • berries

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Hallym στη Δημοκρατία της Κορέας διαπίστωσαν το 2009 ότι η τοπική εφαρμογή ενός αντιοξειδωτικού που ονομάζεται ελλαγικό οξύ οδήγησε σε μειωμένη φλεγμονώδη απόκριση στις ακτίνες UV. Το ελλαγικό οξύ βρίσκεται συνήθως στα raspberries, τις φράουλες και τα cranberries.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή