Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αυτή είναι η κτηνοτροφία των Τρικάλων για την οποία είμαστε περήφανοι (ΦΩΤΟ)

Το Trikalanews.gr μιλά με κτηνοτρόφους στη λιμνοδεξαμενή Αγίου Βησσαρίωνα

Ο Χρήστος Ζερεμές είναι γέννημα θρέμμα της ημιορεινής περιοχής του Αγίου Βησσαρίωνα Πύλης και μια ζωή κτηνοτρόφος. Άνθρωπος της φύσης που παρά τα χρόνια που ασκεί το επάγγελμα μιλά γι’ αυτό όπως θα μιλούσε για κάτι ιερό.

Το Trikalanews.gr τον συνάντησε να βόσκει το κοπάδι του που αποτελείται από πρόβατα στην ομώνυμη λιμνοδεξαμενή της περιοχής. Σύντροφός του πάντα ένας γλυκύτατος τεράστιος σκύλος, που τον συντρέχει στην έγνοια για τα ζώα του. «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα έρθει η στιγμή να μην είμαι κτηνοτρόφος» μας λέει. «Με τόσα προβλήματα σίγουρα, αλλά όταν βγαίνω εδώ γύρω και βοσκάω το κοπάδι μου ξεχνιέμαι και χαίρομαι τον τόπο μου» συμπληρώνει.

Έχει 250 ζώα συνολικά ενώ ο Ντάνιελ αν και δεν του στέρησε ζωή από τον στάβλο του, κατέστρεψε τις ζωοοτροφές. Φυσικά, δεν πήρε ακόμη ούτε ευρώ για αποζημίωση για το χαμένο του βιος.

Λίγο αργότερα, τον συναντά ο Ηρακλής Αλί Άι που εργάζεται ως βοσκός σε κοπάδια αγελάδων. Τις βλέπουμε να σκύβουν και να πίνουν νερό και να βοσκούν στη γύρω περιοχή αγνό χορτάρι. Και τα δύο κοπάδια είναι περιορισμένου αριθμού. Αυτή είναι η κτηνοτροφία που ταιριάζει εξάλλου στον τόπο μας, και όχι ατελείωτες ζωοφυλακές υπερεκμετάλλευσης.

Λίγα για πολλούς και όχι πολλά για λίγους… Ο Ηρακλής κατάγεται από την Αλβανία. Πλέον κοντεύει σχεδόν 20ετία στην περιοχή. Με τον κ. Ζερεμέ συναντιούνται στη βόσκηση λένε τα δικά τους. Η λιμνοδεξαμενή όπως είπαν, έχει βοηθήσει σημαντικά την περιοχή και την κτηνοτροφία.

Αυτός εξάλλου είναι και ο σκοπός της και αυτός είναι και λόγος που θα πρέπει να γίνουν χωρίς καθυστερήσεις και σε άλλα κτηνοτροφικά χωριά αντίστοιχα έργα.

Για την ώρα, η συγκεκριμένη γωνιά είναι ένας μικρός παράδεισος που αξίζει κανείς να τον απολαύσει έστω και σαν απλός επισκέπτης.

Οι Χρήστος Ζερεμές και ο Ηρακλής Αλί Άι, σε ένα από τα καθημερινά συναπαντήματά τους
trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή