Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αυτή είναι η πασίγνωστη Λαρισαία youtuber με τις εκατομμύρια προβολές

Γλυκύτατη, χαμογελαστή και με «όπλο» της πάντα το χιούμορ απασχολεί τα τελευταία χρόνια σημαντική μερίδα χρηστών του Youtube. Γέννημα θρέμμα της Λάρισας, η μόλις 25 χρονών Πηνελόπη Στυλοπούλου, ή γνωστή στους χιλιάδες ακόλουθους και διαδικτυακούς της φίλους ως Penny Style, τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τη δημιουργία βίντεο και κερδίζει επάξια τον τίτλο της καλύτερης ντόπιας youtuber.

Μια εντελώς ξαφνική απόφαση να ανοίξει κανάλι στον ιστότοπο του Youtube έφθασε να καθορίσει την επαγγελματική της πορεία κι όχι μόνο… Το κοινό τη λάτρεψε και φάνηκε να τη στηρίζει από τις πρώτες μεταμορφώσεις βίντεο. Μέχρι σήμερα η ίδια αδυνατεί να συνειδητοποιήσει τα όσα έχει πετύχει, ενώ δηλώνει ξεκάθαρα πως: «Το youtube δε νομίζω να το σταματήσω».

Το onlarissa.gr τη συνάντησε και συνομίλησε μαζί της για το ξεκίνημά της, την έως τώρα εμπειρία της, τα μελλοντικά της σχέδια και την αλληλεπίδραση με το φανατικό κοινό της που αποδεικνύεται συνεχής.

 

 

Πότε ξεκίνησες το youtube;

Πάνε επτά χρόνια τώρα, από το 2016. Άνοιξα το κανάλι τον ίδιο μήνα που ανέβασα και το πρώτο μου βίντεο. Το άνοιξα απευθείας για να ανεβάσω κι όχι να κάνω εγγραφή σε άλλα κανάλια.

Η επαφή σου μέχρι τότε με το youtube ποια ήταν;

Δεν είχα ασχοληθεί πολύ, δεν ήμουν φανατική. Έβλεπα youtubers που έκαναν σκετσάκια κυρίως. Πιο πολύ παρακολουθούσαν οι φίλοι μου creators από το εξωτερικό. Μου προωθούσαν βιντεάκια, κι έτσι άρχισα σιγά σιγά να χαζεύω… Έλληνες δεν παρακολουθούσα τόσο πολύ. Εξάλλου το 2016 είχαν αρχίσει να εμφανίζονται οι περισσότεροι.

Πώς πήρες αυτήν την πρωτοβουλία;

Εντελώς τυχαία! Με την παρότρυνση μιας φίλης μου, που μου έλεγε: «Μιλάς πολύ. Άνοιξε ένα κανάλι να τα λες τουλάχιστον στον κόσμο.»

Η πρώτη σου επαφή με την κάμερα ήταν καθόλου άβολη;

Ήταν το πιο άβολο πράγμα. Το έχω ακόμη το βίντεο στο κανάλι. Είναι άκυρο, ήμουν στον κόσμο μου και δεν καταλάβαινα ακριβώς τι έκανα. Είχα την φίλη μου πίσω από την κάμερα κι έκανα πως μιλώ σε αυτή.

Στις πόσες προσπάθειες δηλαδή τα κατάφερες;

Το γράφω στο βίντεο. Αποτυχημένη προσπάθεια 1, 2, 3… Εν τέλει βγήκα έξω από το σπίτι, γιατί δε με χωρούσε ο τόπος!

Έρχονται σιγά σιγά τα πρώτα σχόλια και μάλιστα είναι θετικά… Πως αντιδράς;

Δεν άνοιξα το κανάλι για να γίνω creator, το άνοιξα για την πλάκα μου. Επομένως, δεν περίμενα ανταπόκριση. Δεν πίστευα πως υπήρχε κόσμος που σχολίαζε κάτω από τα βίντεο. Μου φαινόταν περίεργο.

Πότε κατάλαβες πως αυτό το κανάλι θα έχει επιτυχία κι εσύ θα αποκτήσεις φανατικό κοινό;

Αυτό έγινε πολύ αργότερα. Μπορεί και μετά το τρίτο έτος που λειτουργούσα το κανάλι μου. Έγραφα βιντεάκια που ξαφνικά άρεσαν στον κόσμο και έτσι μαζεύτηκε αρκετό κοινό.

Ο πρώτος άνθρωπος που σε πλησίασε έξω…

Τον θυμάμαι ακόμη. Καθόταν στο Αρχαίο Θέατρο από όπου μου φώναξε, γύρισα και συνειδητοποίησα πως δεν τον ξέρω από κάπου. Τελικά κάθισα 40 λεπτά και μίλησα μαζί του. Ήταν αγόρι και πρέπει να τον λέγανε Νίκο.

Αυτήν την περίοδο ασχολείσαι με κάτι άλλο;

Έχω τελειώσει με το πτυχίο μου στο marketing. Εργαζόμουν σε μία διαφημιστική εταιρεία στη Θεσσαλονίκη και πλέον θα ασχοληθώ αποκλειστικά με το κομμάτι της παραγωγής βίντεο και περιεχομένου στα social media από τη Λάρισα.

Πόσο εύκολο είναι για έναν youtuber να συγχρονίσει διάφορα πράματα;

Εάν προσπαθήσεις να το συνδυάσεις με άλλη δουλειά, είναι οριακά ακατόρθωτο. Χρειάζεται να είσαι πολύ συγκεντρωμένος, να δίνεις όλη σου την ενέργεια και πολύ από το χρόνο σου. Δε γίνεται να το συνδυάσεις με κάτι άλλο. Όταν το προσπάθησα, δε δούλεψε καθόλου. Κάτι πρέπει να αφήσεις πίσω αναγκαστικά. Πρέπει να αποφασίσεις αν το θες για μόνιμη δουλειά. Εμένα η δική μου απάντηση ήταν ναι.

Από εξοπλισμό και από χρόνο τι σου κοστίζει;

Ο εξοπλισμός είναι ακριβός, εάν στοχεύεις σε ποιοτικό περιεχόμενο, δηλαδή σε καλή εικόνα και ήχο. Αλλά χτίζεται κι αυτό. Ένας άνθρωπος μπορεί να ξεκινήσει με το κινητό του. Εγώ στάθηκα τυχερή, γιατί η αδελφή μου σπούδασε στο χώρο του κινηματογράφου κι είχε μια DSLR κάμερα. Χρησιμοποίησα αυτή για αρχή όπως και το λάπτοπ της.

Όσον αφορά το χρόνο γενικά ακολουθείται μια διαδικασία. Είναι το brainstorming αρχικά. Σκέφτεσαι τι θέλεις να ανεβάσεις. Από τη στιγμή που συλλάβεις την ιδέα, ακολουθούν τα γυρίσματα που μπορεί να πάρουν ώρες ή κι ημέρες στην περίπτωση του vlog. Το μοντάζ είναι οκτώ ώρες μέσα στο νερό. Κι αν στοχεύεις στο ένα βίντεο την εβδομάδα, που είναι το ιδανικό, καταλαβαίνεις… Πρέπει να ασχολείσαι κάθε ημέρα.

Εσένα το ραντεβού σου με το κοινό ποιο είναι;

Θεωρητικά κάθε Κυριακή στις 14:00. Βέβαια, επειδή περνώ μια μεταβατική περίοδο με μετακομίσεις, δεν είμαι πολύ συνεπής στα ραντεβού μου. Σιγά σιγά θα το ξαναβάζω μπρος, πιο πολύ από ποτέ, γιατί θα είναι η πρώτη φορά που θα έχω τελειώσει από υποχρεώσεις και θα μπορώ να ασχοληθώ πραγματικά με το youtube.

Η αναζήτηση των θεματικών σου για τα βίντεο είναι εύκολη υπόθεση;

Εξαρτάται. Όσο πιο ποιοτικό περιεχόμενο θέλεις, τόσο περισσότερο χρόνο πρέπει να αφιερώσεις. Έχω περάσει από φάσεις που δεν τρελαινόμουν να βρω την τέλεια ιδέα. Αλλά όταν θέλεις να το κάνεις επαγγελματικά, πρέπει να επενδύσεις χρόνο. Να αρέσει και σε εσένα και στους θεατές.

Στα βίντεο σε βλέπουμε να περπατάς συχνά στο δρόμο με μία κάμερα στο χέρι. Πώς αντιδράς στις κλεφτιές ματιές των περαστικών;

Στην αρχή «κρίντζαρα» που με κοιτούσε κόσμος. Πολλές φορές κρατούσα την κάμερα χαμηλότερα ώστε να μη το καταλάβουν. Δεν κρύβομαι πια. Τώρα υπάρχει αλληλεπίδραση με τον κόσμο και το απολαμβάνω. Άλλοι προσπαθούν να συμμετάσχουν στην όλη διαδικασία, να πουν γεια.

Κατάγεσαι από τη Λάρισα. Πόσο σημαντικό είναι να διατηρήσεις το ντόπιο κοινό όπου κι αν μετακομίσεις;

Δεν προσπαθώ να το διατηρήσω. Οι άνθρωποι που με γνώρισαν από τη Λάρισα είδαν την πορεία μου. Πήγα στη Θεσσαλονίκη και τους άρεσε που έβλεπαν την μετακόμισή μου, την ένταξή μου εκεί, την ρουτίνα μου. Μετά από ένα σημείο ο θεατής σε παρακολουθεί για εσένα κι όχι για το που μένεις.

Προκύπτει κάποιος στόχος μέσα από όλη την προσπάθειά σου;

Έχω κάποιους στόχους, που δεν αφορούν αποκλειστικά το youtube. Ίσως το τελευταίο είναι ένα σκαλοπάτι για να φτάσω εκεί. Βέβαια, στο άμεσο μέλλον δεν έχω στο μυαλό μου να ασχοληθώ με κάτι άλλο.

Θα συνεργαζόσουν με κάποιο youtuber ή ακόμη θα έκανες με κάποιον άλλο κανάλι;

Κανάλι δε θα μπορούσα να κάνω. Δε ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να ταιριάξει η αισθητική μου. Σίγουρα ο άλλος πρέπει να είναι πολύ καλός φίλος…

Υπάρχει κάποιος που χρωστάς πολλά;

Σίγουρα η οικογένεια μου ήταν πάντα δίπλα μου. Κάποιοι συνεργάτες με στήριξαν και στο ψυχολογικό κομμάτι αλλά και στις ιδέες. Αλλά πιστεύω πως η επιτυχία έρχεται κυρίως από το άτομο. Οι υπόλοιποι συμβάλουν ψυχολογικά.

Σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις;

Ναι. Είχα περάσει μια φάση που έκανα πολλές ώρες γυρίσματα. Μιλάμε για δέκα ώρες την ημέρα. Ψυχολογικά αυτό άρχισε να με ρίχνει και τότε αναρωτήθηκα για το αν είμαι στο σωστό δρόμο. Έκανα όντως ένα στοπ αρκετών μηνών για να βρω τον εαυτό μου. Όταν επέστρεψα είχα περισσότερη διάθεση. Το youtube δε νομίζω να το σταματήσω. Έχω δώσει πολύ αγάπη σε αυτό το κανάλι, πολύ από το χρόνο μου. Μ’ αρέσει να δημιουργώ κάτι από το μηδέν, όποτε μου είναι δύσκολο να το βγάλω από τη ζωή μου.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου vlog;

Μου άρεσε πολύ όταν συνδυάζω τις διακοπές, τις στιγμές που περνάω πραγματικά καλά, με ένα vlog. Συγκεκριμένα, ένα που είχα γυρίσει με μια φίλη στη Σκιάθο: Ένα ζάρι ελέγχει τη ζωή μου για 24 ώρες. Ήταν challenge. Μπορεί να το έβαζα στα αγαπημένα μου. Και τo «Ζω με τεράστια νύχια για 24 ώρες» που είναι το αγαπημένο του κοινού μου.

Πλέον έχεις 12,5 εκατομμύρια προβολές και 92 χιλιάδες εγγεγραμμένους περίπου. Αριθμοί σοκ για κάποιον που ξεκίνησε από την επαρχία!

Πραγματικά σοκ. Καμιά φορά κι εγώ δεν καταλαβαίνω πως έφτασα σε αυτό το σημείο.

Επιζητάς μεγαλύτερους αριθμούς;

Παλαιότερα κυνηγούσα τους αριθμούς. Πλέον εστιάζω στο δημιουργικό κομμάτι.

Έχει το κανάλι σου έσοδα;

Ναι βέβαια. Όταν άνοιξα το κανάλι μου δεν το γνώριζα. Φαντάσου πως για τα πρώτα δύο με τρία χρόνια είχα απενεργοποιημένη τη ρύθμιση που σου επιτρέπει να βγάζεις λεφτά. Μετά το έμαθα από άλλους youtubers.

Παρατήρησα πως απαντάς και σε σχόλια…

Απαντώ σε όλα! Είναι το αγαπημένο μου πράμα να απαντώ στους ανθρώπους που με παρακολουθούν. Επικοινωνούμε και στο Instagram άλλοτε με μηνύματα κι άλλοτε με φωνητικά. Μ’ αρέσει η επικοινωνία με τον κόσμο.

Πως διαχειρίζεσαι την αναγνωρισιμότητά σου;

Είναι πολύ γλυκό, ειδικά όταν με πλησιάζουν. Βγάζουμε φωτογραφίες και βίντεο, και στέλνουμε σε συγγενείς. Το εκτιμώ πολύ, γιατί υπάρχουν κι άτομα που με κοιτάνε ή με βγάζουν φωτογραφία κρυφά αλλά δεν έρχονται πάντα να χαιρετίσουν. Τους ενθαρρύνω όταν μου στέλνουν μηνύματα και μου λένε σε είδα αλλά ντράπηκα να πλησιάσω…

Τι σε αγγίζει περισσότερο;

Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, αλλά συγκινούμαι όταν μου λένε πως στις δύσκολες στιγμές τους τούς βοηθάω να χαμογελούν, να έχουν θετική διάθεση. Όταν συνεισφέρω δηλαδή.

Πένυ σε ευχαριστώ πολύ! Τα καλύτερα για το κανάλι σου!

Εγώ σε ευχαριστώ!

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή