Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αυτό είναι το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που θα παντρευτεί στην Ελλάδα – Είναι 20 χρόνια μαζί και έχουν τρία παιδιά

Ο Σταύρος και ο Δημήτρης είναι ίσως το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που θα πραγματοποιήσει τον γάμο τους στην Ελλάδα, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Γονείς τριών παιδιών είναι ήδη ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτρης Ελευσινιώτης που είναι ζευγάρι για περισσότερα από 20 χρόνια.

Ο Σταύρος και ο Δημήτρης είναι, όπως φαίνεται, το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που θα πραγματοποιήσει τον γάμο τους στην Ελλάδα, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε την Πέμπτη τη ισότητα στον γάμο και τα αυτόματα γονικά δικαιώματα σε όλους τους 10,5 εκατομμύρια πολίτες της χώρας και να επιτρέψει στα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετήσουν.

Έτσι, η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χριστιανική ορθόδοξη χώρα που κάνει το βήμα και τώρα ξεχωρίζει σε μία περιοχή, όπως τα Βαλκάνια, που αντιτίθεται σε μεγάλο βαθμό στην αλλαγή.

“Τα κοστούμια και οι βέρες μας είναι ήδη έτοιμα”, είπε ο Γαβριλιάδης μιλώντας στο Bloomberg, συμπληρώνοντας πως “ίσως είμαστε οι πρώτοι που θα παντρευτούμε”.

Ο νέος νόμος σημαίνει ότι ο 52χρονος αλλεργιολόγος δεν θα ανησυχεί πια για την τύχη του γιου του εάν ο ίδιος πεθάνει πριν από τον σύντροφό του Δημήτρη Ελευσινιώτη.

Σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο Σταύρος Γαβριλιάδης επισημαίνει ακόμη ότι ο νέος νόμος λύνει πολλά από τα προβλήματα της οικογένειάς του, ενώ μετά τον γάμο, θα υιοθετήσει επίσημα τα δίδυμα παιδιά του συντρόφου του Δημήτρη.

“Θα γίνουμε επιτέλους μία οικογένεια με δύο επίθετα… Τα κοστούμια και οι βέρες είναι ήδη έτοιμα. Ίσως είμαστε εμείς το πρώτο ζευγάρι που θα παντρευτεί”.

Αυτό είναι το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που θα παντρευτεί στην Ελλάδα – Είναι 20 χρόνια μαζί και έχουν τρία παιδιά
ομοφυλα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγγελία για τον γάμο του ζευγαριού δημοσιεύτηκε ήδη στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και η τελετή πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Νέα Σμύρνη.

Πού θα γίνει η τελετή

Τι είπε ο αντιδήμαρχος που θα τελέσει τον γάμο

“Εγώ είμαι αυτός που θα τελέσει το γάμο. Ήταν το πρώτο ζευγάρι που εξέφρασε το ενδιαφέρον του, αλλά νομίζω τώρα που πλέον έχει νομοθετηθεί, σιγά – σιγά, όλοι οι άνθρωποι που έχουν σκοπό να τελέσουν το γάμο τους θα δείξουν και αυτοί το ανάλογο ενδιαφέρον”, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNEWS “Update” και τους Στέλλα Παπαμιχαήλ και Γιώργο Σιαδήμα, με αφορμή την τέλεση, στη Νέα Σμύρνη, του πρώτου γάμου ομόφυλου ζευγαριού, σε συνέχεια και της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή χθες, 15η Φεβρουαρίου.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή