Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αυτοδιοίκηση και Πολιτισμός στη συνάντηση Παπαστεργίου – Γερουλάνου

Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Παπαστεργίου – Γερουλάνου το πρωί της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου 2020 στο Δημαρχείο Τρικκαίων.

Ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Αθηναίων, επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ» και πρ. Υπουργός Πολιτισμού συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τρικκαίων πρόεδρο της ΚΕΔΕ σε μια συζήτηση που εξελίχθηκε σε μια εφ’ όλης της ύλης ανταλλαγή απόψεων για πλήθος θεμάτων. Οι θεματικοί άξονες ήταν η Αυτοδιοίκηση, ο Πολιτισμός και οι αναπτυξιακές προοπτικές. Σε κάθε έναν άξονα συζητήθηκε πλήθος ζητημάτων:

-η ανάδειξη των μνημείων, του πολιτισμού και της ιστορίας των Τρικάλων,

– θέματα βελτίωσης των σχέσεων πολιτών – Αυτοδιοίκησης και πρόσθετων υπηρεσιών ή βελτίωσης των υφιστάμενων πώρος τους πολίτες,

– προοπτικές για την πορεία των Δήμων της χώρας με βάση την αξιοποίηση της Αυτοδιοίκησης ως κύριου εργαλείου ανάπτυξης, σε επίπεδο ενέργειας, φυσικών πόρων, καινοτόμων πρακτικών και πολιτικών.

Ο διάλογος περιελάμβανε και θέματα τρέχουσας επικαιρότητας και αναγκαιότητας για την Αυτοδιοίκηση, όπως ο εκλογικός νόμος, το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα μέσα Μαρτίου, ο ρόλος των Δήμων στην κοινωνία, η ενίσχυση των έργων μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων και κυρίως του ΕΣΠΑ, για το οποίο η ΚΕΔΕ εκφράζει συγκεκριμένες προτάσεις για τα επόμενα χρόνια κ.α.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων κ. Κώστας Κρεμμύδας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θωμάς Χαχάμης, ο τ. δημοτικός σύμβουλος κ. Τ. Κατσιάνης και ο αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων και συνεργάτης του κ. Γερουλάνου, κ. Γ. Μπάκος.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή