Αυτοματοποιημένη κινητικότητα στους δρόμους των Τρικάλων – Ποιους αφορά και πώς θα λειτουργεί

Τι επισημάνθηκε σε εκδήλωση στον Μύλο Ματσόπουλου

Σε παρουσίαση στους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς των Τρικάλων όσον αφορά τα νέα πιλοτικά προγράμματα αυτοματοποιημένης κινητικότητας προχώρησε η αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων e – Trikala σήμερα το πρωί στο θέατρο «Μηχανουργείο» του Μύλου Ματσόπουλου όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr.

Πρόκειται για πιλοτικές δράσεις που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος καινοτομίας ΙΝ2CCAM. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εφαρμογή SMARTA που παρέχει τη δυνατότητα μέσω εφαρμογής εντοπισμού των καλύτερων και συντομότερων διαδρομών εντός του Δήμου χρησιμοποιώντας δε μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο χρήστης θα μπορεί να γνωρίζει δρομολόγια αστικών και υπεραστικών, να κάνει άμεσα κατήσεις κα. Η χρήση των ΜΜΜ είναι και το ζητούμενο ώστε να αποφεύγεται η κίνηση με ΙΧ στο κέντρο της πόλης.

Σε ό,τι αφορά στα οχήματα χωρίς οδηγό στις 9 Σεπτεμβρίου θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση ενώ να σημειωθεί ότι θα αφορούν συγκεκριμένες διαδρομές.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που ακολούθησε, παρουσιάστηκαν στοιχεία που αφορούν αυτό που προσδοκούν οι πολίτες όσον αφορά την κινητικότητά τους στους δρόμους της πόλης. Όπως επισημάνθηκε μεταξύ άλλων, οι πολίτες που ενδιαφέρονται περισσότερο να έχουν πρόσβαση σε ανάλογες δράσεις είναι κυρίως αυτοί που μένουν περιφερειακά της πόλης και αυτό γιατί θέλουν να αποφύγουν τη χρήση αυτοκινήτου.

Ελπίζουμε ότι τα δεδομένα αυτά θα συνυπολογιστούν στη χάραξη των πολιτικών κινητικότητας μιας και βελτιώνοντας την προσβασιμότητα των κατοίκων περιφερειακά της πόλης στο κέντρο μέσω μέσων μαζικής μεταφοράς, μειώνεται σημαντικά και ο αριθμός των οχημάτων που κινούνται εντός των επιβαρυμένων οδών των Τρικάλων.

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Εκπαίδευση δημοσίων υπαλλήλων στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης

Εκπαίδευση δημοσίων υπαλλήλων στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης

Η πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με την Google αποσκοπεί στη βελτίωση της παραγωγικότητας και την ψηφιακή μετάβαση του …
Πενήντα Χρόνια Μεταπολίτευση: Το Κυπριακό Άγος

Πενήντα Χρόνια Μεταπολίτευση: Το Κυπριακό Άγος

Πενήντα χρόνια από τη μαύρη επέτειο της εισβολής του ΑΤΤΙΛΑ στη Μεγαλόνησο, που δυστυχώς ταυτίζεται με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας …
Έφυγε από τη ζωή η Αγόριτσα Σεμερτζίδου

Έφυγε από τη ζωή η Αγόριτσα Σεμερτζίδου

Η κηδεία θα τελεστεί την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων …
Σκιάθος: Άνδρας συνελήφθη για κλοπή τσάντας

Σκιάθος: Άνδρας συνελήφθη για κλοπή τσάντας

Άμεση αντίδραση της αστυνομίας οδήγησε στην ανάκτηση των κλοπιμαίων …