ΠρωτοσέλιδαΤα νέα της πόλης

Αυτοματοποιημένη κινητικότητα στους δρόμους των Τρικάλων – Ποιους αφορά και πώς θα λειτουργεί

28 Jun 2024

Τι επισημάνθηκε σε εκδήλωση στον Μύλο Ματσόπουλου

Σε παρουσίαση στους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς των Τρικάλων όσον αφορά τα νέα πιλοτικά προγράμματα αυτοματοποιημένης κινητικότητας προχώρησε η αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων e – Trikala σήμερα το πρωί στο θέατρο «Μηχανουργείο» του Μύλου Ματσόπουλου όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr.

Πρόκειται για πιλοτικές δράσεις που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος καινοτομίας ΙΝ2CCAM. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εφαρμογή SMARTA που παρέχει τη δυνατότητα μέσω εφαρμογής εντοπισμού των καλύτερων και συντομότερων διαδρομών εντός του Δήμου χρησιμοποιώντας δε μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο χρήστης θα μπορεί να γνωρίζει δρομολόγια αστικών και υπεραστικών, να κάνει άμεσα κατήσεις κα. Η χρήση των ΜΜΜ είναι και το ζητούμενο ώστε να αποφεύγεται η κίνηση με ΙΧ στο κέντρο της πόλης.

Σε ό,τι αφορά στα οχήματα χωρίς οδηγό στις 9 Σεπτεμβρίου θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση ενώ να σημειωθεί ότι θα αφορούν συγκεκριμένες διαδρομές.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που ακολούθησε, παρουσιάστηκαν στοιχεία που αφορούν αυτό που προσδοκούν οι πολίτες όσον αφορά την κινητικότητά τους στους δρόμους της πόλης. Όπως επισημάνθηκε μεταξύ άλλων, οι πολίτες που ενδιαφέρονται περισσότερο να έχουν πρόσβαση σε ανάλογες δράσεις είναι κυρίως αυτοί που μένουν περιφερειακά της πόλης και αυτό γιατί θέλουν να αποφύγουν τη χρήση αυτοκινήτου.

Ελπίζουμε ότι τα δεδομένα αυτά θα συνυπολογιστούν στη χάραξη των πολιτικών κινητικότητας μιας και βελτιώνοντας την προσβασιμότητα των κατοίκων περιφερειακά της πόλης στο κέντρο μέσω μέσων μαζικής μεταφοράς, μειώνεται σημαντικά και ο αριθμός των οχημάτων που κινούνται εντός των επιβαρυμένων οδών των Τρικάλων.

trikalanews
Author: trikalanews

Στους Βαλκανικούς η Ντάσκα του Γ.Σ.Τ

Στους Βαλκανικούς η Ντάσκα του Γ.Σ.Τ

Ευκαιρία να εμπλουτίσει την εμπειρία της και να δείξει την αξία της έχει η αθλήτρια του Γ.Σ Τρικάλων Δήμητρα Ντάσκα …
Ο ΔΗΣΥ 20 χρόνια στην εξουσία γιατί δεν έλυσε το Κυπριακό και τα νέα… τσουνάμια του Αβέρωφ

Ο ΔΗΣΥ 20 χρόνια στην εξουσία γιατί δεν έλυσε το Κυπριακό και τα νέα… τσουνάμια του Αβέρωφ

Σάββας Ιακωβίδης Ο Κληρίδης και ο Αναστασιάδης κυβέρνησαν τον τόπο για 20 χρόνια. Γιατί δεν έλυσαν το Κυπριακό, αυτοί που …
Διακοπή ρεύματος στην Κόρη Τρικάλων την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

Διακοπή ρεύματος στην Κόρη Τρικάλων την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει τους καταναλωτές στην περιοχή Τρικάλων ότι την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος …