Αυτοψία Κωτσού σε πληγείσες περιοχές του Δήμου Αργιθέας και στη Μαγουλίτσα

Αυτοψία στα χωρία του Δήμου Αργιθέας που επλήγησαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό» και δέχθηκαν πληθώρα ζημιών από το πέρασμα του διενήργησε σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. ΓιώργοςΚωτσός.

Επιπλέον, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός επισκέφθηκε και καλλιεργημένες εκτάσεις που καταστράφηκαν στην Τοπική Κοινότητα Μαγουλίτσας του Δήμου Μουζακίου.

Εκεί μάλιστα πολλά ήταν τα χωράφια που επιχωματώθηκαν από φερτά υλικά και αμμοχάλικο που κατέβασε στην υπερχείλιση ο ποταμός Πάμισος, καθώς βρίσκονται στις όχθες του.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στον Δήμο Αργιθέας, ο βουλευτής επισκέφθηκε κατεστραμμένα σημεία του οδικού δικτύου, κατεστραμμένες υποδομές και εντόπισε σωρεία προβλημάτων σε αυτή την απομακρυσμένη περιοχή.

Ο Βουλευτής δήλωσε σχετικά:

«Επισκέφθηκα τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Αργιθέας για να εντοπίσω ιδίοις όμμασι τα προβλήματα των κατοίκων. Επισκέφθηκα μια σειρά από χωρία και μίλησα με αυτοδιοικητικούς της περιοχής.

 Ειδικότερα οι αντιδήμαρχοι Μπάμπης Πούλιος, Ηλίας Τσιατσιάνης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηλίας Παπαδήμας, ο πρόεδρος της ΑργιθέαςΠαναγίωτης Μπίνας και ο πρόεδρος Βλασίου Χρήστος Γιαννακάκης με ενημέρωσαν εκτενώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή και τους διαβεβαίωσα πως η πολιτεία θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες ανόρθωσης του Δήμου και των Τοπικών Κοινοτήτων.

Μια πρώτη κίνηση του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν η άμεση ενίσχυση του Δήμου για να αντιμετωπίσει τις πρώτες ανάγκες που κλήθηκε να φέρει εις πέρας.

Μια σειρά από υποδομές, όπως το οδικό δίκτυο, τοιχία αντιστήριξης για προστασία από βράχους, γέφυρες και δίκτυα απομάκρυνσης φερτών υλικών υπέστησαν ανυπολόγιστες καταστροφές και θα μπορούσα να πω πως η ζημία είναι ολιστική.

Δέσμευση μου και δέσμευση της πολιτείας, είναι να σταθούμε άμεσα δίπλα στους κατοίκων των ορεινών αυτών περιοχών, να τους δώσουμε κουράγιο, άμεση οικονομική ενίσχυση ώστε να επανέλθει η ομαλότητα στην καθημερινότητα τους.

Τέλος, σε ότι αφορά σειρά μέτρων που εξαγγέλθηκαν για την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης στις πληγείσες περιοχές είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί βαρύτητα στην αποκατάσταση των υποδομών του Δήμου Αργιθέας, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να επανέλθει το χαμόγελο στους ανθρώπους της».©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή