Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αυτοψία Λέκκα για κατολισθήσεις σε Καταφύγι και Καλλίθηρο

Οδηγίες για τον τρόπο αντιμετώπισης της κατολίσθησης στο Καταφύγι έδωσε ο Καρδιτσιώτης καθηγητής Γεωλογίας κ. Ευθύμιος Λέκκας.

Ο κ.  Λέκκας το πρωί της Παρασκευής μετά κατόπιν συνεννόησης με το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, επισκέφθηκε την περιοχή του Καταφυγίου όπου πριν από λίγες εβδομάδες σημειώθηκε κατάπτωση μεγάλων βράχων.

Στην επίσκεψή του συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας κ. Γιώργο Μάττα καθώς και τους μηχανικούς της υπηρεσίας κ. Β. Ελευθερίου και Α. Λάππα.  Επίσης παρών στην επίσκεψη ήταν και ο πρόεδρος του Καταφυγίου κ. Β. Ακρίβος.

Ο κ. Λέκκας αφού έκανε αυτοψία στην κατολίσθηση είπε ότι δεν υπάρχει θέμα άμεσης επικινδυνότητας, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση για την αντιμετώπιση της. Μάλιστα υπογράμμισε ότι ήδη έχει ζητήσει από το ΙΓΜΕ, κλιμάκιο της υπηρεσίας να επισκεφτεί στο επόμενο διάστημα το Καταφύγι,  ώστε να κάνει μια μικρή μελέτη για τις παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν για  να αντιμετωπιστεί το γεωλογικό φαινόμενο. Στη συνέχεια ο κ. Λέκκας μαζί με τον κ. Μάττα και τους μηχανικούς επισκέφτηκαν το Καλλίθηρο για να κάνουν αυτοψία σε μια κατάπτωση βράχων που σημειώθηκε στην περιοχή. Όπως δήλωσε ο καθηγητής στην περίπτωση του Καλλιθήρου το φαινόμενο είναι πιο ήπιο. Ωστόσο έδωσε οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί. Τόσο ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος, όσο και ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Μάττας ευχαρίστησαν τον καθηγητή για την πολύτιμη βοήθεια του και δήλωσαν πως θα βοηθήσουν  τα στελέχη του ΙΓΜΕ που θα έρθουν στην περιοχή ώστε να ολοκληρώσουν  γρήγορα το έργο τους.

 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή