Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αυτός είναι ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός στον Όλυμπο (βίντεο)

Αυτός είναι ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός στον Όλυμπο – 41 ετών με εμπειρία στην ορειβασία [εικόνες-βίντεο] Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το θύμα, που ήταν 41 ετών και έμπειρος ορειβάτης, φαίνεται πως γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα 400 μέτρων. Κατά τις ίδιες πηγές, η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να δείξει αν έχασε τη ζωή του από την πτώση ή από το κρύο.

Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας τον παρέλαβε το πρωί από το απόκρημνο σημείο στο οποίο έπεσε χθες, στη θέση Λούκι Στεφανιού, στο Μύτικα.

Ο ορειβάτης μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του με το Super Puma στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β και λίγο αργότερα έγινε γνωστός ο θάνατός του.

Ο Αναστάσιος Δημόπουλος ανήκε στον Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας-Κίρρας, και στο παρελθόν είχε ανέβει σε ύψος 5.642 μέτρων στην οροσειρά του Καυκάσου, σηκώνοντας την σημαία του Συλλόγου.

«Ο πατριώτης μας και μέλος του ΣΧΟ Ιτέας-Κίρρας Αναστάσιος Δημόπουλος έβαλε τη σημαία του Συλλόγου στη κορυφή elbrus 5642 m του Καυκάσου»ανέφερε σε παλαιότερη ανάρτησή του ο ΣΧΟ Ιτέας-Κίρρας.

Πάνω από 10 νεκροί γύρω από τα καταφύγια του Ολύμπου

Στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, σημειώνουν ότι από την αρχή του χρόνου έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 10 νεκροί, από δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε απόκρυμνα σημεία γύρω από τα καταφύγια του Ολύμπου.

Εφιστούν την προσοχή στους ορειβάτες να είναι σε καλή φυσική κατάσταση σε περίπτωση που επιχειρούν να κινηθούν σε επικίνδυνα σημεία και να έχουν ενημερωθεί για τις καιρικές συνθήκες.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή