Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αυξημένες από αύριο οι συντάξεις χηρείας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επαναφαναφοράς των συντάξεων χηρείας από 50% σε 70%, και θα καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αύριο Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου.

Για τις συντάξεις που προέκυψε αύξηση ο μέσος όρος αύξησης ανά σύνταξη ανέρχεται στα 208 ευρώ για το πρώην ΙΚΑ και το 290 ευρώ για το Δημόσιο.

Τα ποσά που αντιστοιχούν στους μήνες από την ψήφιση του νόμου μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019 θα καταβληθούν με τις συντάξεις Νοεμβρίου στο τέλος Οκτωβρίου 2019.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι «Με απόλυτη συνέπεια, ολοκληρώνουμε σήμερα μία ακόμα βασική προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα, νωρίτερα απ’ ό,τι είχαμε δεσμευτεί αρχικά.

Αποκαθιστούμε μία μεγάλη αδικία που υπέστη από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου η ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των συνταξιούχων χηρείας.

Οφείλω να ευχαριστήσω προσωπικά για τον συντονισμό και την συνεργασία την Διοίκηση του ΕΦΚΑ και ειδικά τον Διοικητή, κ. Χρήστο Χάλαρη, καθώς και τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, όπως επίσης και τους συνεργάτες μου, Υφυπουργό κ. Νότη Μηταράκη και την Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Παυλίνα Καρασιώτη.

Πάνω απ’ όλους, όμως, θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του ΕΦΚΑ που κατέβαλε μία υπεράνθρωπη προσπάθεια για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή