Από κανένα πασχαλινό τραπέζι δεν θα λείψει όπως φαίνεται το τσουρέκι, τα κουλούρια και τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά, για τα οποία υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση αυτές τις ημέρες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας τα ζαχαροπλαστεία και τα αρτοποιία άρχισαν να δέχονται παραγγελίες για τα παραδοσιακά γλυκίσματα, που αποτελούν ένα από τα κύρια έθιμα των ημερών και καταναλώνονται με μεγάλη ευχαρίστηση από μικρούς και μεγάλους.
«Από τη Μ. Τετάρτη και μετά πήραμε πολύ ενθαρρυντικά σημάδια ως προς την κατανάλωση, ωστόσο, η διάθεση του κόσμου φάνηκε ήδη από τη Μ. Δευτέρα, πιο δειλά και ως έρευνα αγοράς» μας ανάφερε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ζαχαροπλαστών Τρικάλων Αντώνης Καραλής.
Όσον αφορά τις τιμές, ο κ. Καραλής επεσήμανε πως «σαφώς, σε σχέση με πέρυσι, είναι ανεβασμένες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν την αύξηση που υπέστησαν οι πρώτες ύλες.
Προσπαθήσαμε να απορροφήσουμε τις εκάστοτε αυξήσεις όσο μπορούσαμε ώστε τα προϊόντα μας να είναι προσιτά προς τους καταναλωτές».
Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Μεγάλο Σάββατο.