Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αυξημένη ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης στα Τρίκαλα

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμαίνονται οι παραγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης στα Τρίκαλα, ένα μήνα περίπου που ξεκίνησε η διάθεσή του.

Μιλώντας στο Trikalanews.gr ο πρόεδρος της  Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Τρικάλων Αργύρης Παπαθανασίου τονίζει πως «υπάρχει ενδιαφέρον από τους πολίτες και η ζήτηση σταδιακά αυξάνεται», εξηγώντας πως «το γεγονός οφείλεται στην τιμή που ξεκίνησε από το 1,40 ευρώ το λίτρο και έχει πέσει στο 1,20 ευρώ το λίτρο», ενώ εκτιμά πως τις επόμενες ημέρες η τιμή θα ακολουθήσει πτωτική τάση.

Όσον αφορά τις ποσότητες, οι καταναλωτές εμφανίζονται συγκρατημένοι καθώς σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου οι παραγγελίες κυμαίνονται στα 300 με 500 λίτρα, ενώ ελάχιστα είναι τα νοικοκυριά που θα γεμίσουν τον λέβητα με 1.000 λίτρα.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των βενζινοπωλών χαρακτήρισε ως κατά πολύ φθηνότερες τις τιμές του πετρελαίου, σε σχέση με τις υπόλοιπες πηγές θέρμανσης φέτος, τονίζοντας πως λόγω των οικονομικών συνθηκών που βιώνουμε, συμφέρει περισσότερο τη φετινή χρονιά να ζεσταθεί ένα νοικοκυριό με πετρέλαιο.

Επίδομα θέρμανσης

Διευκόλυνση για εκατομμύρια δικαιούχους θα αποτελέσει φυσικά και η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης η οποία θα ξεκινήσει λίγο πριν τα Χριστούγεννα και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου του 2023.

Το επίδομα θέρμανσης που θα λάβουν τα νοικοκυριά φέτος θα είναι αυξημένο σε σχέση με την περσινή σεζόν, ενώ θα προμηθευτούν και φθηνότερα το πετρέλαιο κατά 25 λεπτά το λίτρο λόγω της κρατικής επιδότησης. Επιπλέον, νέοι δικαιούχοι του επιδόματος και όσοι έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στο πετρέλαιο από κάποιο άλλο καύσιμο θέρμανσης (φυσικό αέριο ή ηλεκτρικό ρεύμα), θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης.

Το ανώτατο ποσό που μπορεί να λάβει ένα νοικοκυριό είναι τα 800 ευρώ από 750 ευρώ πέρυσι, και το κατώτερο τα 100 ευρώ, όσο ήταν και πέρυσι.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή