Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αύξησε την κερδοφορία της το 2022 η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

Η κερδοφορία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας το 2022 είναι περίπου 2,5 εκ. €, η οποία, σε σχέση με τη χρήση του 2021 είναι αυξημένη κατά 1 εκ. €. Τόσο οι χορηγήσεις όσο και οι καταθέσεις την προηγούμενη χρονιά αυξήθηκαν 5-7%.

Τα παραπάνω ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Αναστάσιος Λάππας πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, ο οποίος επισήμανε ότι πλέον οι πελάτες επιστρέφουν στις προθεσμιακές αποταμιεύσεις, με τις καλύτερες αποδώσεις της τράπεζας, η οποία δεν έχει αυξήσει τα επιτόκια χορηγήσεων.

«Η εικόνα αυτή δείχνει ότι η τράπεζα γυρίζει πλέον σε σταθερούς ρυθμούς κερδοφορίας και είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί δημιουργεί μια θεμελιώδη βάση για τη διαρκή ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας, πράγμα που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και την εξέλιξή της», ανέφερε ο κ. Λάππας.

Ο πρόεδρος του ΔΣ εξήγησε ότι προς το παρόν η τράπεζα έχει ανάγκη για την εξέλιξή της και την ανάπτυξή της συνεχούς κεφαλαιοποίησης των κερδών της, μέχρις ότου αποκτήσει πιο δυνατά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον κ. Λάππα, για την Τράπεζα Θεσσαλίας είναι καινούργιες βάσεις οι οποίες εξελίχθηκαν και δημιουργήθηκαν το 2020 και το 2021 και τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται από το 2022 και μετά.

«Στη συνέχεια η τράπεζα θα κάνει αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε, δηλαδή θα ενισχύσει την αποταμίευση των Θεσσαλών, με καλύτερες αποδώσεις και θα επιστρέψει την εμπιστοσύνη αυτή στο σύνολό της σε επενδύσεις που γίνονται σε υγιείς επιχειρήσεις και νοικοκυριά αποκλειστικά της Θεσσαλίας, επισήμανε ο πρόεδρος.

Όπως είπε, με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται πάντα αυτός ο κύκλος που είναι και ο σκοπός της τράπεζας, δηλαδή να αποτελέσει μέσα από τα χρήματα των Θεσσαλών ένα εργαλείο περιφερειακής ανάπτυξης της Θεσσαλίας.

Γυρίζουν στις προθεσμιακές αποταμιεύσεις

Σε σχέση με την αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων, ο κ. Λάππας ανέφερε ότι υπάρχει ανταπόκριση και ο κόσμος γυρίζει στις προθεσμιακές, από τα δομημένα που τον είχαν βάλει το 2021 και το 2022 και μάλιστα με πιο γρήγορους ρυθμούς, καθώς η Συνεταιριστική Τράπεζας Θεσσαλίας σύρει τον ανταγωνισμό προς αυτή την κατεύθυνση, ήδη προβάλλει τις δικές της πρωτοβουλίες και προτάσεις για πολύ καλύτερες αποδόσεις στις προθεσμιακές αποταμιεύσεις.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. ανέφερε ότι αυτή την περίοδο τρέχει ένα υποστηρικτικό τηλεοπτικό σποτ στη Θεσσαλία, σχετικά με την πρόταση αυτή της τράπεζας Θεσσαλίας προς τους επενδυτές και τους αποταμιευτές του γεωγραφικού διαμερίσματος.

Δεν αυξήθηκαν τα επιτόκια χορηγήσεων

Η Τράπεζα Θεσσαλίας δεν έχει αυξήσει ακόμη τα επιτόκια των χορηγήσεών της σ’ αυτό το διάστημα και αυτό διότι η τράπεζα δεν έχει συνδεδεμένα τα επιτόκιά της με το Euribor, αλλά βασίζονται στο ελάχιστο δανειστικό επιτόκιο (βασικό επιτόκιο χορηγήσεων), το οποίο δεν έχει μεταβληθεί, επισήμανε ο πρόεδρος.

«Δεν έχουμε ανεβάσει το κόστος για τις επιχειρήσεις και για τα νοικοκυριά και, προς το παρόν, απορροφούμε αυτό το κόστος της αύξησης των επιτοκίων μέσα από τις δικές μας δυνατότητες», ανέφερε ο κ. Λάππας.

Επεκτείνεται στη Σκιάθο

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της επέκτασης του δικτύου της, σχεδιάζει να ιδρύσει υποκατάστημα στη Σκιάθο, αποτελώντας την επόμενη εξέλιξή της, ανέφερε ο πρόεδρος.

Αναφερόμενος στα προγράμματα που είναι ανοιχτά, ο κ. Λάππας τόνισε ότι είναι ανοιχτά όλα τα προγράμματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής, όπως το ΤΕΠΙΧ, η καινοτομία, οι μικροπιστώσεις μέσα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (μέχρι 25.000 €), ενώ ετοιμάζονται μικροπιστώσεις για τον αγροτικό τομέα από το Αγροτικό Ταμείο που δημιουργήθηκε στην ΕΑΤ, αναμένεται η εξέλιξη για την έναρξη του ¨Εξοικονομώ¨ που έχει ήδη καθυστερήσει.

Ακόμη είπε ότι τρέχει ένα πρόγραμμα ακόμη ΕΑΤ ΤΣΜΕΔΕ που αφορά τις επιχειρήσεις του κατασκευαστικού κλάδου, ενώ προς τον Μάρτιο – Απρίλιο αναμένεται να βγουν οι πρώτες δράσεις ΕΣΠΑ.

Οι στόχοι για το 2023

Στόχος για το 2023 της τράπεζας είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός, που εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και αναδιάρθρωση της διαχείρισης των εσωτερικών λειτουργιών της τράπεζας και για τους πελάτες. Όπως είπε ο κ. Λάππας μέχρι τέλος του έτους θα λειτουργήσει το mobile banking, ενώ και οι υπόλοιπες διεργασίες τείνουν στο να κάνουν πιο γρήγορη, αποτελεσματική και πιο εύκολη την εξυπηρέτηση των συνεταίρων και των πελατών.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η αναβάθμιση του web banking που έγινε το 2022 και εντάσσεται επίσης στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή