Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αυξήθηκαν οι επαίτες στους δρόμους των Τρικάλων λόγω Χριστουγέννων

Είναι αλήθεια ότι το φαινόμενο της επαιτείας «φουντώνει» τις Άγιες ημέρες. Παντού παρατηρεί κανείς ενήλικες και κυρίως παιδιά να ζητιανεύουν μέσα στο κρύο.

Γιατί το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση τις γιορτές των Χριστουγέννων;

Η απάντηση είναι απλή. Γιατί πάντα στις εορτές των Χριστουγέννων βρισκόμαστε κοντά στο συνάνθρωπο με ένα πνεύμα αλληλεγγύης και προσφοράς να μας παρασύρει. Πατώντας λοιπόν στο συναίσθημα τις περισσότερες φορές οι επαγγελματίες επαίτες δεν διστάζουν να ωθήσουν και τα παιδιά τους στο δρόμο.

Το τελευταίο διάστημα όπως καταγράφει το Trikalanews.gr τα κρούσματα επαιτείας στα Τρίκαλα έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Πραγματικά όπου κι αν γυρίσει κανείς το μάτι του, θα συναντήσει σε πολλές γωνιές στο κέντρο της πόλης (δρόμους, γέφυρες, καφετέριες, έξω από μαγαζιά κλπ.) ζητιάνους, που εκλιπαρούν τους περαστικούς για λίγα λεπτά του ευρώ.

Ειδικά η πεζογέφυρα που συνδέει την οδό Όθωνος με την πλατεία Κιτριλάκη, καθημερινά κατακλύζεται από αρκετούς ζητιάνους, που ποντάρουν στα φιλάνθρωπα αισθήματα των περαστικών.

Βέβαια, εκτός από εκείνους που το κάνουν κατ΄ επάγγελμα, υπάρχουν και επαίτες που όντως χρειάζονται βοήθεια.

Οι αρμόδιοι Αρχές θα πρέπει να βάλουν τέλος στο φαινόμενο αυτό αλλά και το κράτος πρόνοιας επιτέλους να μεριμνήσει για τους ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή