Βαθιά οικονομική «ανάσα» με την σύνταξη Ιανουαρίου

Περισσότεροι από 1 εκ. συνταξιούχοι θα δουν μεγάλα ποσά να τους επιστρέφονται.

Οικονομική «ανάσα» για περισσότερο από 1 εκ. συνταξιούχους θα έρθει με την σύνταξη Ιανουαρίου που θα ξεκινήσει η επιστροφή των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ που είχαν γίνει με λάθος υπολογισμό.

Εδώ και χρόνια, τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και η σημερινή, εφάρμοζαν τον Νόμο 2084/1992 εσφαλμένα, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάνουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά από τη σύνταξή τους. Κι αυτό γιατί ο νόμος αναφέρει ότι η εισφορά υπέρ υγείας υπολογίζεται επί των καταβαλλόμενων συντάξεων, και κατά συνέπεια η κράτηση για τον κλάδο ασθένειας θα πρέπει να γίνεται στο ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση των μνημονιακών μειώσεων.

Τα ποσά που παρακρατήθηκαν από τους συνταξιούχους εν μέσω της τεράστιας περικοπής των συντάξεων, έγινε καθώς οι κρατήσεις υπολογίστηκαν με βάση το ονομαστικό και όχι το καταβαλλόμενο ποσό σε βάθος 4,5 ετών.

Περίπου 1 εκατ. συνταξιούχοι είδαν να επιβαρύνονταν με 4%, και αργότερα 6%, υπέρ του ΕΟΠΥΥ, με βάση την πλασματική και όχι την πραγματική τους σύνταξη. Αυτό κρίθηκε παράνομο, και έτσι πρέπει να υπάρξουν επιστροφές, οι οποίες ανάλογα με το ποσό της σύνταξης μπορεί να φτάσουν ως και τα 3.000 ευρώ.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή