Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Β’ κύκλος προκήρυξης του χρηματοδοτικού προγράμματος «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης»

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τους Επιχειρηματίες, Ελεύθερους Επαγγελματίες, Ανέργους και Μισθωτούς που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, ότι την Τετάρτη 9 Αυγούστου λήγει η προθεσμία υποβολής προτάσεων για χρηματοδότηση των έργων τους, στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Θα ακολουθήσει 2η περίοδος υποβολής από 6.9.2017 έως 11.10.2017 και 3η περίοδος υποβολής από 8.11.2017 έως 13.12.2017.

Η δράση του Β κύκλου χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 80 εκατ. ευρώ (Δημόσια Δαπάνη) και στοχεύει στην υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο.

Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός μπορεί να κυμαίνεται από 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ  για ένα δικαιούχο με ατομική επιχείρηση, έως 40.000 ευρώ για συνεργατικά σχήματα δύο ατόμων, έως 50.000 ευρώ για συνεργασίες τριών ή περισσοτέρων, με ποσοστό χρηματοδότησης το  100% των επιλέξιμων δαπανών.

Δικαιούχοι της δράσης είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ ή ισότιμης σχολής Ελλάδος ή εξωτερικού (αναγνωρισμένη από το ΔΟΑΤΑΠ) ή κάτοχοι αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων, από  ΣΑΕΙ ή ΣΑΕΠ, απόφοιτοι από Σχολές Θεάτρου και Χορού αναγνωρισμένες από το Υπ. Πολιτισμού ως τριτοβάθμιες και μουσικών εκπαιδευτηρίων αναγνωρισμένων από το Κράτος (το πρώτο πτυχίο θα πρέπει να έχει αποκτηθεί μετά την 1/1/1995), που πληρούν το σύνολο των προϋποθέσεων (π.χ. εισοδηματικά κριτήρια, επιλέξιμοι ΚΑΔ, κλπ.) που ορίζονται στην Προκήρυξη.

Για παροχή εξατομικευμένης υποστήριξης μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά στα γραφεία του Επιμελητηρίου Τρικάλων (Βενιζέλου 1).

Υπεύθυνη: Σδρένια Σοφία – Οικονομολόγος και Επιχ/κή Σύμβουλος

Τηλ.: 2431028189 (εσωτ. 106), e-mail: sdrenia[at]trikalabiz.gr

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή