Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βασιλική Λύτρα: Επετειακή εκδήλωση στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων για τα 20 χρόνια λειτουργίας του

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού σχολείου Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Σχολείου.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε μια ιστορική αναδρομή από τις ενέργειες της ίδρυσης του Σχολείου μέχρι και σήμερα.
Οι Εκπαιδευτικοί οι οποίοι συνέλαβαν την ιδέα, ενήργησαν για να την  υλοποιήσουν αλλά και εκείνοι οι οποίοι στην συνέχεια δημιούργησαν και οργάνωσαν ένα Σχολείο από το μηδέν και στήριξαν και υπηρέτησαν το Σχολείο, όλοι προσκλήθηκαν και από τη θέση του ο καθένας μίλησε με λόγια θερμά για ένα σχολείο «κόσμημα» στην πόλη.
Ο Ηλίας Πατσιαρίκας, πρώην Προϊστάμενος Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, που είχε την ιδέα, ο Γεώργιος Κουβέλας, που ενήργησε ώστε να υποβληθούν οι πρώτες αιτήσεις για τη φοίτηση στο Σχολείο, η Βασιλική Κάκλα, Διευθύντρια της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, η οποία όχι μόνο συμμετείχε στην 1η Επιτροπή εξετάσεων, αλλά και από την θέση της πρώτης υποδιευθύντριας στήριξε το σχολείο και συνέβαλε στην οργάνωσή του, ο Παναγιώτης Καλαμπάκας ο 1ος  Διευθυντής του Σχολείου, ένθερμος υποστηρικτής και ακούραστος βοηθός στο έργο του, η Μαρία Καρατώλου μουσικός η ίδια και επόμενη Διευθύντρια, ο Βασίλης Παπακώστας Διευθυντής στο νέο κτίριο του Μουσικού Σχολείου, όλοι πολύτιμοι βοηθοί και αρωγοί του, ήταν παρόντες και διηγήθηκαν ο καθένας από την πλευρά του την εμπειρία τους από το σχολείο και επειδή η ιστορία μαθαίνεται καλύτερα από τις πηγές και από τα πρόσωπα που την δημιούργησαν, γίναμε μάρτυρες αγνώστων πτυχών της πορείας του Σχολείου στον χρόνο και πληροφορηθήκαμε για τα πρώτα βήματα του Σχολείου, τις πρώτες δυσκολίες και διαπιστώσαμε ότι χάρη στην αγάπη, τον μόχθο και το πείσμα τους το Σχολείο απόκτησε τον δικό του χώρο και έφτασε στο σημείο από την άποψη της ποιότητας αλλά και του μεγέθους που βρίσκεται σήμερα.
Παρόντες και κάποιοι από τους πρώτους 13 μαθητές του σχολείου, εκπρόσωπος των οποίων μίλησε με συγκίνηση για τα πρώτα μαθητικά χρόνια (Ιωάννης Μπάος). Τέλος η σημερινή Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ελένη Μπραζιτίκου ανέδειξε την ιστορία αλλά και τους σκοπούς και τη στήριξη του Συλλόγου προς το Σχολείο.
Και στο 2ο μέρος πια τον λόγο πήραν οι Καθηγητές μουσικής και οι μαθητές.
Πέντε από τα μουσικά σύνολα του σχολείου παρουσίασαν την δουλειά τους. Καλοδουλεμένη μουσική και νεανικές φωνές ήχησαν στην αίθουσα και απέδειξαν στους παρευρισκόμενους την αξία της μουσικής εκπαίδευσης και την ποιότητά της.
Μαθητές από την Α΄ Γυμνασίου μέχρι την Γ΄ Λυκείου έπαιξαν και τραγούδησαν, χαρίζοντας στο ακροατήριο αισθητική απόλαυση. Αισθάνεται κανείς υπερηφάνεια για τους μαθητές, οι οποίοι σε μικρό χρονικό διάστημα μαθαίνουν τόσα πολλά.
 
Συμμετείχαν το Σύνολο Εγχόρδων Λυκείου με υπεύθυνο τον Πρόδρομο Κούκο, το Τρίο Σαξοφώνων με υπεύθυνη την Στέλλα Φούρλα, το Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής με υπεύθυνο τον Ιωάννη Μπέη, το Σύνολο Ποικίλης Μουσικής με υπεύθυνο τον Νικόλαο Κοφίνα και το Σύνολο Έντεχνου Τραγουδιού με υπεύθυνο τον Γεώργιο Αγγέλη. Επιπλέον συμμετείχαν και οι συνάδελφοι μουσικοί Αλέξανδρος Σδρόλιας, Κων/νος Λάμπας και Νικόλαος Νικολαΐδης. Οι αναμνηστικές φωτογραφίες και οι θερμές ευχές για πρόοδο μαθητών και καθηγητών έκλεισαν την εκδήλωση.
Το σχολείο μας πια είναι 20 χρονών. Έχει προσφέρει αδιάλειπτα 20 χρόνια μουσικής εκπαίδευσης, γνώσης, καλλιέργειας, πολιτισμού και τέχνης. Αξίζουν ευχαριστίες στους Γονείς και στους μαθητές που εμπιστεύονται το Σχολείο, στους Καθηγητές οι οποίοι στηρίζουν με το έργο τους το Σχολείο και τέλος σε όλους εκείνους οι οποίοι βοηθούν με κάθε τρόπο το Σχολείο. Ας είναι ρόδινο το μέλλον του!
Βασιλική Λύτρα
Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή