Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βασίλης Κόκκαλης: Αίρεται μία μεγάλη αδικία που συντελούνταν σε βάρος των νέων αγροτών

Λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την έκπτωση φόρου σε όσους από τους νεοεισερχόμενους αγρότες καθυστέρησαν να κάνουν εγγραφή στο μητρώο αγροτών, δίνεται με παρέμβαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη.
Κατόπιν συνεργασίας που είχε ο κ. Κόκκαλης με τον  Γ. Γραμματέα του υπουργείου Ν. Αντώνογλου, αναμένεται να εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος ώστε να γίνει διαχωρισμός της απόκτησης της ιδιότητας του επαγγελματία αγρότη ως νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα, από την εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων,
Έτσι όσοι νεοεισερχόμενοι αγρότες (έτος 2015 -2016) έσπευσαν μέσα στο 2017 να κάνουν εγγραφή στο μητρώο Αγροτών, θα αποκτήσουν την  ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη ως νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα από την ημέρα που άρχισαν να καλλιεργούν και θα συμπεριληφθούν στις λίστες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης των κατά κύριο επάγγελμα Αγροτών που αποστέλλει στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ακόμη εξετάζεται και η δυνατότητα της έκπτωσης φόρου και στους συνταξιούχους αναπηρίας του ΟΓΑ που προσκρούει σε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Υπουργείου Οικονομικών.
Σχολιάζοντας την εξέλιξη ο κ. Κόκκαλης, δήλωσε πως «αίρεται μία μεγάλη αδικία που συντελούνταν σε βάρος των νέων αγροτών, οι οποίοι έχαναν τα φορολογικά προνόμια της υπαγωγής στο μητρώο αγροτών. Δουλειά μας είναι να δίνουμε εφόδια και όχι να βάζουμε εμπόδια σε όσους θέλουν να παράξουν, πολύ περισσότερο δε, στους νέους».
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή