Βεβηλώθηκε το Μνημείο Ολοκαυτώματος στα Τρίκαλα

Το Μνημείο Ολοκαυτώματος στα Τρίκαλα – ένα δάκρυ που σχηματίζεται  από  σιδηροδρομικές  γραμμές, παραπέμποντας στα εκατομμύρια των Εβραίων που οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης – βρέθηκε βεβηλωμένο σήμερα το πρωί από την αστυνομία.

Σε μια πλευρά της μαρμάρινης στήλης που στέκει δίπλα από το «Δάκρυ» γράφτηκε η λέξη «ΓΚΟΪΜ». Η λέξη λέγεται ότι είναι Εβραϊκή , υπάρχει και στο Εβραϊκό κείμενο της Παλαιάς Διαθήκης και σημαίνει «Έθνη». Υπάρχουν όμως και αρκετοί οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η λέξη,  σημαίνει «Κτήνη».

Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας  Τρικάλων κ. Ιάκωβος Βενουζίου, ενημερώθηκε στις 8.30 π.μ από τον Αστυνομικό Διευθυντή για το γεγονός  και έσπευσε στο χώρο του Μνημείου.

Ο κ. Ιάκωβος Βενουζίου μιλώντας στο trikalanews,gr δήλωσε « Ότι η πράξη αυτή είναι μια πράξη προσβολής, η οποία δημιουργεί απέχθεια και αποτελεί απογοήτευση μετά από 75 χρόνια, να υπάρχουν νοσταλγοί του μαύρου παρελθόντος. Πρέπει να συνεχίσουμε να διδάσκουμε τους νέους, να μάθουν την Ιστορία και όλα όσα τραγικά συνέβησαν».

Θυμίζουμε ότι μόλις πριν λίγους μήνες, πολύ καθυστερημένα για την πόλη των Τρικάλων, στήθηκε το Μνημείο Ολοκαυτώματος στην περιοχή που ξεκινούσε η Εβραϊκή Συνοικία στα Τρίκαλα, όταν το 1944, 139 Τρικαλινοί Εβραίοι, οδηγήθηκαν στα στρατόπεδο του Άουσβιτς.
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή