Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βεβήλωσαν ακόμα και μνημείο νεκρών

Οργισμένη ανακοίνωση από την «Χρυσή Αυγή» Τρικάλων.
 
Ούτε το μνημείο των νεκρών Αστυνομικών που βρίσκεται στην περιοχή της Τρυγώνας και Ορθοβουνίου, σεβάστηκαν άγνωστοι που έγραψαν συνθήματα και … μουτζούρωσαν τις φωτογραφίες των νεκρών…
Το μνημείο έχει στηθεί στο σημείο όπου οι δυο αστυνομικοί Κων/νος Βλαχοπάνος και Δημήτρης Κώτσης έχασαν την ζωή τους το 2005 από τα πυρά του 23χρονου Ρώσου κρατούμενου Μαξίμ Ζελίμ.
Οι αστυνομικοί θα παρέδιδαν στην Λάρισα τον 23χρονο από όπου θα τον παραλάμβανε κλούβα για να τον μεταφέρει στην Κομοτηνή, και τους δύο 17χρονους Αλβανούς, οι οποίοι κρατούνταν για ναρκωτικά και μετάγονταν στις φυλακές Βόλου. 
Μεταξύ Τρυγώνας και Ορθοβουνίου, πρώτα ο ένας 17χρονος Αλβανός και ύστερα ο Ρώσος ζήτησαν να κατέβουν από την κλούβα για σωματική τους ανάγκη. Και οι δύο φορούσαν χειροπέδες, αλλά ο Ρώσος ζήτησε να τού τις βγάλουν Κατά την επιστροφή στο λεωφορείο ο Ρώσος αρνηθηκε να μπει και συνεπλάκη με τον Αρχιφύλακα Κων/νο Βλαχοπάνο. 
Ο οδηγός της κλούβας Δημήτρης Κώτσης, έσπευσε να βοηθήσει τον συνάδελφό του αλλά σε ενίσχυση του Ρώσου έσπευσε ο ένας ανήλικος Αλβανός. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο Ρώσος, κατάφερε να πάρει το περίστροφο του Αρχιφύλακα με το οποίο τον πυροβόλησε 3 φορές στο στήθος και πυροβόλησε άλλη μία φορά τον Δημήτρη Κώτση, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί και οι δύο αστυνομικοί.
Μετά από μέρες ανθρωποκυνηγητού ο Ρώσος βρισκόταν νεκρός από σφαίρα μερικά χιλιόμετρα από το σημείο ου διπλού φονικού.
Οργή από την «Χρυσή Αυγή» Τρικάλων 
Η βεβήλωση του μνημείου προκάλεσε την αντίδραση της «Χρυσής Αυγής» Τρικάλων που σε ανακοίνωση, αναφέρει τα εξής: 
«Η βεβήλωση του μνημείου των πεσόντων αστυνομικών στην Τρυγώνα της Καλαμπάκας, αποτελεί μια πράξη που το μόνο που προκαλεί είναι αισθήματα αποτροπιασμού και οργής. Οι αστυνομικοί που έπεσαν από τις σφαίρες του αλλοδαπού δολοφόνου το 2005, ήταν άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Άνθρωποι με οικογένειες, με όνειρα, με προβλήματα, με ελπίδες για το μέλλον. Ήταν (χωρίς πολιτικό ορισμό αυτό, και για να αποφευχθούν οι "παρεξηγήσεις") οι "δικοί μας" άνθρωποι. Οι άνθρωποι της καθημερινότητας, που  δίνουν την δική τους μάχη εναντίον του εγκλήματος, χωρίς μέσα, χωρίς καλές αμοιβές, χωρίς ουσιαστική αναγνώριση των προσπαθειών τους από την πολιτεία. 
Ακόμη και το ταπεινό μνημείο τους, ανεγέρθηκε από τους συναδέλφους τους, και όχι από το αρμόδιο υπουργείο. Και ίσως αυτό να ήταν και ένας από τους λόγους που οι κάφροι (γιατί περί κάφρων πρόκειται) αποφάσισαν να βεβηλώσουν το μνημείο αυτό. Δεν "ανέχονται" την μνήμη ανθρώπων που θυσιάστηκαν για το κοινό καλό, και δεν μπορούν να "δεχτούν" το γεγονός, πως  οι απλοί αστυνομικοί είναι κομμάτι της κοινωνίας. 
Τα "χαϊδεμένα παιδιά" του συστήματος, οι λογής-λογής "αντιεξουσιαστές" και αναρχικοί, έδειξαν πάλι το πραγματικό τους πρόσωπο. Το αποκρουστικό και αφτιασίδωτο, χωρίς τα "φίλτρα" της προπαγάνδας και της ασυλίας που απολαμβάνουν ακόμη και από το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. Και "φυσικά" για το γεγονός αυτό, δεν θα δούμε πύρινες ανακοινώσεις από όλους αυτούς που με περισσή ευκολία βγάζουν ψηφίσματα και διαμαρτυρίες για "ψύλλου πήδημα". Το θέμα αφορά αστυνομικούς, και ως γνωστόν, για τους κάθε είδους "δικαιωματιστές", οι αστυνομικοί δεν είναι τίποτε άλλο παρά "μπάτσοι", και "τσιράκια του κεφαλαίου και του συστήματος". 
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καταδικάζει απερίφραστα την πρωτοφανή αυτή ενέργεια, και ζητά την άμεση αποκατάσταση του μνημείου, καθώς και την σύλληψη των κάφρων που πραγματοποίησαν την βεβήλωση του χώρου».
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή