Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βελτίωση της εικόνας και της ποιότητας ζωής στο Ροπωτό

Στην βελτίωση της εικόνας του χωριού και στην δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης θα συμβάλει το έργο απομάκρυνσης επικίνδυνων κτιρίων και μπάζων από την περιοχή του Ροπωτό, που έχει πληγεί από καθίζηση.

Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε χθες στο Δημαρχείο Πύλης από τον δήμαρχο Κώστα Μαράβα και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 350.000 ευρώ,  εκ των οποίων τα 180.000 καταβάλλει το Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) και τα υπόλοιπα ο Δήμος από ίδιους πόρους. 

Ο κ. Μαράβας, μετά την υπογραφή της σύμβασης, προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:

«Χρόνια μετά την καταστροφή που προκάλεσε η καθίζηση του εδάφους στο Ροπωτό ξεκινάει η διαδικασία της απομάκρυνσης των επικίνδυνων κτισμάτων στον κεντρικό οικισμό, τόσο ιδιωτικών όσο και δημοσίων, παράλληλα δε και αποκατάσταση έργων υποδομής και  οδοποιίας.

Στόχος μας είναι: 1ον,  η αποκατάσταση του περιβάλλοντος, 2ον, η δημιουργία ασφάλειας των κατοίκων και 3ον , η άρση του αισθήματος εγκατάλειψης  του οικισμού.  Το έργο θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες από σήμερα.

Δεν θα σταματήσουμε εδώ. Θα υπάρξουν δράσεις για την μετεγκατάσταση των πληγέντων κατοίκων. Ήδη γίνονται ενέργειες για την εξεύρεση του χώρου εκείνου, ο οποίος θα καλύπτει τις προϋποθέσεις».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή