Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βίκυ Μπούγλα: Επιμελητηριακές εκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές για το Επιμελητήριο, επιθυμώ να εκφράσω τις σκέψεις μου.

Παρακολουθώ και συμμετάσχω στη δραστηριότητα του επιμελητηρίου περισσότερο από μια δεκαετία και πιστεύω πως δικαιούμαι να έχω άποψη.

Η μεγάλη παρατεταμένη κρίση τοποθέτησε το κράτος  απέναντί μας. Βιώνουμε τις πρακτικές ενός κρατικού μηχανισμού που με αποφάσεις των εκάστοτε πολιτικών, αδυνατεί να νοικοκυρευτεί και να αποτελέσει αρωγό της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας. Μιας επιχειρηματικότητας που αποτέλεσε την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας και ανάπτυξης. Αυτή την επιχειρηματικότητα που ανέστησε και συγκρότησε την εικόνα της Ελλάδας ως έχει σήμερα, που πρόσφερε θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και πλούτο, μέχρι που αποφάσισαν οι πολιτικοί και οι πολιτικές τους να μας τιμωρήσουν. Και όχι μόνον αυτό, αλλά προτιμά να λειτουργεί ληστρικά και εκδικητικά έναντι των επαγγελματιών, των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών.  Μας έβαλε απέναντι κατηγορώντας μας για φοροφυγάδες και ανέντιμους.

Τι δεν είναι το επιμελητήριο:

Δεν είναι συνδικαλιστικός φορέας και δεν έχει σαν αποστολή του μαχητικές μορφές δράσης έναντι της Πολιτείας.

Τι είναι το επιμελητήριο:

Θεσμός με πολλαπλή αποστολή.

  • Εισηγητική προς την πολιτεία και τους διοικούντες για την διαμόρφωση πολιτικών και νομοθεσιών που αναπτύσσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα,
     
  • Συμβουλευτική  προς τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που αποδεκατίζονται από την δεκαετή κρίση, με σεμινάρια, ενημερώσεις, ημερίδες.
     
  • Προωθητική και εξωστρεφής προς όφελος του τόπου και των επαγγελματιών που επιχειρούν σε αυτόν, με  εκθέσεις,  παρουσιάσεις στα ΜΜΕ, κλπ.
     

Αυτό τον θεσμό καλούμαστε με την παρουσία μας να συνδράμουμε και να ενδυναμώσουμε.

Να ενδυναμωθούμε και να διεκδικήσουμε για τους εαυτούς μας, περισσότερη συνέργεια, μεγαλύτερη προβολή του τόπου μας και των παραγόμενων αγαθών, περισσότερη ενημέρωση ημών των ιδίων για θέματα φορολογικά, νομικά, εξωστρέφειας.

Ευτυχώς, στον νομό μας δεν έχουμε πολιτικές αντιπαραθέσεις και ευτράπελα. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως τα πρόσωπα δεν έχουν σημασία. Αξιολογήστε και ψηφήστε, αλλά κυρίως ελάτε να συμμετάσχετε. Η  συμμετοχή είναι το ζητούμενο.

Το 2007 με μια οικονομία στα φόρτε της, έτσι νομίζαμε, το επιμελητήριο είχε 5.122 εγγεγραμμένους και 4.850 ενεργούς, που πλήρωναν δηλαδή τις υποχρεώσεις τους.
Το 2017 οι εγγεγραμμένοι είναι 8.414, οι ενεργοί 7.630 και οι δυνάμενοι να ψηφήσουν 3.500, δηλαδή μόλις το 46,66% των ενεργών…

Αυτή τη στιγμή ο μόνος τρόπος για να ακουστούμε εκεί που πρέπει,  είναι να είμαστε όλοι μαζί και να δείξουμε δύναμη με την παρουσία μας.  Γίνονται ενημερώσεις, ημερίδες, παρουσιάσεις από το επιμελητήριο, αλλά δεν φτάνουν, περισσότεροι θα διεκδικήσουμε περισσότερα και πιο στοχευμένα.

Η νομοθεσία αλλάζει με ταχείς ρυθμούς,  η αγορά δεν είναι πλέον όπως τη γνωρίζαμε, μετά την εισβολή του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η διαρκής ενημέρωση και η δια βίου μάθηση θα μας βοηθήσει να αντεπεξέλθουμε, να βγούμε από το τέλμα, να επανεκινήσουμε την επιχειρηματικότητα στον τόπο μας.
Στον τόπο που ζούμε και επιχειρούμε, στα Τρίκαλα.

Κυρίες και Κύριοι  στις 4 και 5 Δεκεμβρίου, επί της Ελευθερίου Βενιζέλου 1, στο χώρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων, ελάτε να γνωριστούμε, να ξαναειδωθούμε, να διεκδικήσουμε, να στήσουμε μια γιορτή για την επιχειρηματικότητα, να υψώσουμε τη φωνή μας!!!

Είμαι η Βίκυ Μπούγλα και είμαι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, δραστηριοποιούμαι στον χώρο της Αγοράς Ακινήτων από το 2005.

Ζητώ να με ψηφήσετε για το Επιμελητήριο Τρικάλων, στο τμήμα Υπηρεσιών. Όλοι όσοι με γνωρίζετε, ΞΕΡΕΤΕ ότι θα είμαι δίπλα σας!!! Ελ. Βενιζέλου  9, 42132, Τρίκαλα Τ.: +30 2431772913 Κ.: 6939360080– [email protected]

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή