Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βιωματική εκπαίδευση στο ΚΠΕ Μακρινίτσας Βόλου

Το Γυμνάσιο Οξύνειας και το Μουσικό σχολείο Τρικάλων  πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας με σκοπό την παρακολούθηση του προγράμματος που εκπονεί το ΚΠΕ «Βότανα: υγεία -ομορφιά-ευεξία».
 
Οι μαθητές του σχολείου της Οξύνειας με συνοδούς καθηγητές τους κ.κ. Χύτα, Αγριόγηδο και Νταμπαλή και 28 μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου του Μουσικού σχολείου οι οποίοι συνοδεύονταν από τους κ.κ. Κωστάκη, Σύρρου και Στουκογεώργου είχαν τη χαρά και την τύχη να μεταβούν στο πανέμορφο χωριό του Πηλίου και να παρακολουθήσουν ένα ενδιαφέρον βιωματικό σεμινάριο για τα βότανα και τη χρησιμότητά τους.

Στο κτίριο που στεγάζεται το ΚΠΕ έγινε αρχικά η ενημέρωση για τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και για τον τρόπο συλλογής και συντήρησής τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε  για τα τοπικά βότανα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Συζητήθηκαν οι «συνταγές» που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες  καθώς και ο τρόπος  και ο σκοπός για τον οποίο χρησιμοποιούνται σήμερα.

Αφήνοντας το αρχοντικό που στεγάζεται το ΚΠΕ περπατήσανε μαθητές και Εκπαιδευτικοί στα πλακόστρωτα σοκάκια της Μακρυνίτσας. Σε κάθε βήμα, βρίσκανε και βότανα τα οποία, αφού τα παρατηρούσανε, τα αναγνωρίζανε και ανατρέχανε στην αντίστοιχη καρτέλα όπου  διαβάζανε για τη χρήση τους. Ο μαθητής που έβρισκε το όνομα του βοτάνου πρώτος έπαιρνε ως έπαθλο μία κονκάρδα του ΚΠΕ.

Το απόγευμα επισκεφθήκανε το εντομολογικό Μουσείο Βόλου.  Θαυμάσανε την μεγάλη ποικιλία από έντομα, διαφορετικού είδους,  σχήματος και μεγέθους με  καταπληκτικά χρώματα που εκτίθενται στο Μουσείο. Η συλλογή των πεταλούδων από όλο τον κόσμο είναι αυτή που τους ενθουσίασε περισσότερο. Είναι εκπληκτικό το πόσα μάθανε για τα έντομα και κυρίως πώς αυτά προστατεύονται από τους εχθρούς τους.

Η επιστροφή, βρήκε όλους γεμάτους με εμπειρίες και  συναισθήματα.  Η βιωματική μάθηση τους γέμισε χαρά και πολύτιμες γνώσεις.
 
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή