Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βιωματικό σεμινάριο στα Τρίκαλα «Ξέρω τι Ζητάω»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Τρικάλων (ΟΚΑΝΑ), σε συνεργασία με την Β/βάθμια  Εκπαίδευση Νομού Τρικάλων, πρόκειται να πραγματοποιήσει σεμινάριο εκπαίδευσης πάνω στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ξέρω τι Ζητάω» που απευθύνεται σε Καθηγητές Γυμνασίου.

Το «Ξέρω τι ζητάω» είναι ένα σχολικό πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, το οποίο βασίζεται στο μοντέλο των  Κοινωνικών Επιρροών, με τελικούς αποδέκτες τους εφήβους μαθητές 12-14 ετών.

Στόχος του προγράμματος είναι να μειώσει την έναρξη της χρήσης εξαρτησιογόνων από τους εφήβους και να καθυστερήσει τη μετάβαση από την πειραματική στη συστηματική χρήση ουσιών.

Το πρόγραμμα έχει την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και υλοποιείται σε συνεργασία με τα Γραφεία Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης θα ολοκληρωθεί σε 3 τρίωρες συναντήσεις στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης ( Βίκτωρος Ουγκώ 2, Πλατεία Χατζηπέτρου – 1ος όροφος)  στις εξής ημερομηνίες: Τετάρτη  15 Νοεμβρίου, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (έως 18 άτομα), εξαιτίας του βιωματικού χαρακτήρα της επιμόρφωσης.  

Στους εκπαιδευτικούς που θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα θα δοθεί το εκπαιδευτικό υλικό ενώ, παράλληλα, θα παρέχεται από τα στελέχη του  Κέντρου Πρόληψης στήριξη – εποπτεία, ατομική ή και ομαδική, με σκοπό την αντιμετώπιση των δυσκολιών που πιθανόν να προκύψουν κατά την εφαρμογή του προγράμματος.

Μετά το πέρας της επιμόρφωσης θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή